Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
79-річна «бабуся-спецназ» дві ночі провела на дереві

Пані Євгенія відпочила й знову збирається в ліс – там же лишився велосипед і зібрані ягоди.

Фото із сайту tsn.ua.

79-річна «бабуся-спецназ» дві ночі провела на дереві

Старенька з Рівненщини, що загубилася в лісі і яку шукали всім селом, на щастя, знайшлася живою, хоч зовсім виснаженою

5 липня мешканка села Висоцьк на Дубровиччині пішла збирати ягоди та заблукала. Упродовж двох днів бабу Євгенію шукали поліцейські, прикордонники, лісівники, рятувальники та місцеві жителі.  Мотоциклами, машинами і пішки прочісували ліс понад сто людей. Правоохоронці використали навіть квадрокоптер.

Пенсіонерка вийшла із лісу сама в районі села Тумень, що за більш як чотири кілометри від її дому і всього за три кілометри від державного кордону з Білорусією.

Пані Євгенію, яка прямувала зі сторони церкви, помітили сільський голова із заступником, які якраз об’їжджали територію сусідніх населених пунктів.

Жінка пояснила, що втратила орієнтування після того, як почався дощ і вона збилася зі шляху. Розповідає, що їла сало з хлібом, яке взяла із собою і перекушувала лісовими ягодами. Спрагу тамувала росою і водою, яку цідила через тканину. Ночувала жінка на дереві, вкрившись плівкою, яку мала зі собою. Зізнається – побоювалася вовків.

Розповідає, що їла сало з хлібом, яке взяла із собою і перекушувала лісовими ягодами. Спрагу тамувала росою і водою, яку цідила через тканину.

Знесилену та виснажену її привезли додому. Рідні одразу ж викликали «швидку», медики якої після огляду констатували: загрози життю та здоров’ю немає. Люди ж дивуються, як старенька перепливла через канал, бо хоч і були біля водойми, навіть і не думали за ним шукати.

А вона запевняє: ані трохи не злякалася і подолала не один, а аж три канали.

– Красота і доброта. Невістка обнімає, плаче, – каже пані Євгенія. І знову збирається в ліс, адже там довелося залишити велосипед та зібрану чорницю.

– Це спецназ, а не тітка, – жартує Іван Гловацький, який був у пошуковій групі, й радить чіпляти їй на руку GPS, аби знову не згубилася.

Поліція подякувала всім, хто допомагав та долучився до розшукових заходів.

Олена МИТРОФАНОВА

Читайте також: Скільки ще часу перлина Волині буде убогою?

Telegram Channel