Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Волинський випускник із важким ДЦП закінчив школу із золотою медаллю!

Юнак розділив радість випускного з однокласниками, хоча й навчався індивідуально.

Фото із сайту bug.org.ua.

Волинський випускник із важким ДЦП закінчив школу із золотою медаллю!

Володимир Дорощук із Нововолинська, попри серйозний діагноз, любить учитися і мріє стати журналістом та письменником

Хлопець закінчив 9 класів у спеціалізованій школі, а потім перейшов у звичайну. Втім, навчався волинянин вдома. До нього приходили педагоги, пояснювали теми й задавали домашнє завдання. Володимиру було нелегко, бо внаслідок хвороби в нього уражені всі кінцівки та нервова система. Через дефекти у моториці тіла, не може писати, а погана вимова перешкоджає висловити свою думку.  Однак важкий діагноз – ДЦП зі спастичним тетрапарезом, гіперкінетичною формою, яка практично не піддається лікуванню,  – не завадив йому закінчити школу із золотою медаллю.

Мама випускника, Ірина, пишається сином. Каже, що він народився здоровою доношеною дитиною, хвороба на перших місяцях життя ніяк не проявлялася. А коли йому було близько року, хлопчик шокував батьків своїми здібностями – прочитав рядок на екрані телевізора.

– Ми тоді всі разом дивилися кіно. Я подумала: «Де ж він узяв ті знання?». А коли Володі виповнилося 5, виявилося, що він уміє читати! Ми тоді зрозуміли, що багато чого не знаємо про свою дитину, – пригадує жінка.

А коли йому було близько року, хлопчик шокував батьків своїми здібностями – прочитав рядок на екрані телевізора.

Нині батьки юнака вдячні усім вчителям, які допомагали їхньому синові. Кажуть, не було проблем навіть із переведенням хлопця зі спеціалізованої школи у звичайну.

Реклама Google

– Думаю, це фізично найважча дитина, з якою доводилося працювати педагогам. Але вони приходили до нас і проводили уроки, – говорить Ірина.

До випускного родина готувалася, як до великого свята. І сам Володя дуже чекав на цю подію. Запросив усіх рідних та друзів, які приїхали з Луцька, Києва і навіть з Італії. Кстюм юнак обирав сам. На вручення Володимиру Дорощуку золотої медалі дивилася вся школа. А тепер про незламного відмінника пишуть і ЗМІ. 

Читайте також: У місті на Волині найкращі випускники отримали по 10 тисяч гривень

Нині, як і всі випускники, хлопець готується вступати до вишу. Батьки розглядають факультет журналістики в приватному навчальному закладі, де не вимагають результатів ЗНО, адже за станом здоров’я син не міг його складати. 

– Ми не думаємо про майбутнє, іноді страшно, але ми живемо завтрашнім днем. Я знаю, що не сама – мене підтримують. Син змінив наше оточення і показав, що справді найважливіше в житті. Тепер уміємо радіти дрібницям, яких люди не помічають, – розповіла мама хлопчика.

За матеріалами 
bug.org.ua.

Ірусина ПРИХОДЬКО

Telegram Channel