Як правильно зберігати крупу - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 26.82 € 31.89
Як правильно зберігати крупу

Корисні поради!

Фото із сайту fs02.vseosvita.ua.

Як правильно зберігати крупу

У гречці, перловці, пшоні тощо можуть завестися жучки, особливо в літню спеку. Проблема не в тотальному безладі в господині, адже спіткати така прикрість може навіть найприскіпливіших чистюль, причина криється в неправильному зберіганні круп. Як запобігти появі неприємних «гостей» на власній кухні?

Вибір крупи

Перш за все, аби уникнути появи у крупах жучків та черв’яків, не варто надто ними запасатися, а розрахувати приблизну кількість на місяць-два. Ви цілком можете провести первинну перевірку продукту ще до покупки. Для цього потрібно уважно подивитися на вміст упаковки (часто вони продаються в прозорих поліетиленових пакетах), перевірити на наявність павутинок. Якщо крупа фасується в паперові чи картонні коробки, тоді варто звернути увагу на дату виготовлення і термін зберігання.

Крупу не варто зберігати в поліетиленових кульках, щоб не спричинити неприємного запаху та присмаку.

Обробка крупи

Після покупки крупу можна обробити, особливо якщо плануєте її тривале зберігання, — ​така «процедура» допоможе запобігти появі небажаних «квартирантів». Продукт можна покласти на декілька годин у морозилку чи винести на балкон у холодні періоди року або ж трохи підсмажити на пательні. На смак це не вплине, а від жучків убереже.

Зберігання крупи

Крупу не варто зберігати в поліетиленових кульках, щоб не спричинити неприємного запаху та присмаку. Краще користуватися скляними чи пластиковими контейнерами із кришками, що щільно прилягають. У пригоді можуть стати і звичайні банки, проте перед використанням їх треба простерилізувати.

Кращому зберіганню крупи сприятимуть покладені в контейнер часник (1–2 зубчики на кілограм), перець чилі, лавровий лист, цедра лимона. Дехто використовує і каштани. Аби вберегти продукт від вологи, можна помістити в ємність торбинку чи вузлик солі. Від появи жуків врятує і шматочок фольги або металева ложка. Оскільки під дією світла продукти можуть псуватися, то зберігати контейнери краще в шафках.

Читайте також: Як краще зберігати горіхи.