Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Щоб не робити щеплення, вдалася на Волині до обману

Найбільше купують ці «липові» паспорти ті, хто прагне якнайшвидше поїхати за кордон, а також затяті противники вакцин.

Фото із сайту news.obozrevatel.com.

Щоб не робити щеплення, вдалася на Волині до обману

Жительку Києва судитимуть за придбання і використання фальшивого свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу

Викрили аферу киянки під час перетину кордону у пункті пропуску «Ягодин», повідомляє прокуратура області. Уночі 13 серпня цього року жінка та її донька, аби уникнути перебування на самоізоляції, надали працівникам Державної прикордонної служби України завідомо підроблені документи. Однак ті зауважили, що свідоцтва «липові».

Ковельська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 46–річною жителькою столиці пособництва у підробленні офіційних документів та їх використанні.

За готові документи сплатила 1 000 гривень.

Слідство встановило, що на початку серпня киянка замовила у невстановленої особи виготовлення для себе і доньки фальшивих міжнародних свідоцтв про вакцинацію від коронавірусу. За готові документи сплатила 1 000 гривень. Тепер жінка відповідатиме за свої дії перед судом.

Зауважимо, що згідно із санкцією ч. 4 ст. 358 КК України використання завідомо підробленого документа карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, чи обмеженням волі на строк до двох років.

Іван ПЕТРУК.

Реклама Google

Читайте також: 10 натуральних барвників для волосся.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel