Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Зарплати та пенсії  не встигають за цінами

На тлі такої дорожнечі 67% українців називають себе бідними.

Фото із сайту obozrevatel.com.

Зарплати та пенсії не встигають за цінами

Зростання інфляції, яка вже сягає двозначного показника, має компенсуватися людям у вигляді індексації заробітних плат і пенсій

Про це заявляє п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він нагадав, що за його каденції Національний банк України запровадив механізм боротьби з інфляцією.

Реклама Google

«Подивіться, що відбувається зараз. Оприлюднена статистика Національного банку, інфляція виросла вже більше, ніж на 10%. Але якщо ви зайдете у магазин і подивитеся на ціни, починаючи від олії і закінчуючи цукром, починаючи від гречки і закінчуючи хлібом, починаючи від зерна і закінчуючи м’ясом, ви побачите, що вони зросли від 20 до 70%», — констатує Порошенко.

Якщо зростають бюджетні надходження — вони мають бути перерозподілені людям

«Якщо ціни так зростають, то законодавство України, Конституція України передбачає, що має бути індексовано зарплати і пенсії. Хочу наголосити, що це не підвищення зарплати, це індексація. Коли у вас ростуть ціни — у вас зростають бюджетні надходження. Якщо зростають бюджетні надходження — вони мають бути перерозподілені людям», — пояснює Порошенко.

«От людям віддати ці гроші вони забули. Навпаки, вони намагаються зараз витягнути їх із кишень. Це абсолютно безглузда, антисоціальна, антинародна політика», — переконаний Петро Порошенко.

До теми

Так зване «зниження» ціни на електрику до 1,44 грн/кВт–год лідер «Європейської Солідарності» назвав обманом і знущанням з тих, «хто намагався заощаджувати — перш за все пенсіонерів та малозабезпечених громадян». Адже спочатку влада у 2020 році збільшила ціну на електроенергію з 90 копійок до 1,68 грн за перші 100 кВт/год, а тепер знизила до 1,44 грн на перші 250 кіловат. «І виходить, що піднявши їх з 90 коп. до 1,44 грн — на 50%, — вони кажуть: «Так ми ж знижуємо», — пояснює хитрощі влади Петро Порошенко.

Дарія КЛИЧ.

Читайте також: «Мінімалка» зросте: Кабмін ухвалив новий розрахунок мінімальної зарплати

Telegram Channel