Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
З Палиці та Івахіва зняли гроші за прогули у Верховній Раді

Щось геть не хочуть «кнопкодавити» наші земляки-депутати…

Фото із сайту hromadske.volyn.ua.

З Палиці та Івахіва зняли гроші за прогули у Верховній Раді

Обранці від Волині опинились серед депутатів, які найменше голосують

Якщо народний депутат протягом місяця пропускає понад 30% голосувань або 50% засідань комітету, то з нього знімають кошти, передбачені на виконання депутатських повноважень — приблизно 45 тисяч гривень. Це не є безпосередньо зарплатою, бо ці гроші депутат має спрямувати на цільове використання — на громадські приймальні, зв’язок, представницькі витрати тощо. Прогулюєш — виплат не отримуєш.

Так–от, зі Степана Івахіва та Ігоря Палиці «депутатські» кошти знімались аж 19 місяців, підрахувало видання «Слово і Діло»! Таких злісних прогульників у парламенті, крім волинян, іще сім. З багатьох інших теж знімали кошти, але за менший період. Звісно, для доларових мультимільйонерів 855 тисяч гривень, недоотриманих за 19 місяців, — не гроші, але ж, очевидно, волиняни обирали цих шанованих бізнесменів та благодійників для того, аби вони і свою безпосередню депутатську роботу виконували.

Звісно, для доларових мультимільйонерів 855 тисяч гривень, недоотриманих за 19 місяців, — не гроші, але ж, очевидно, волиняни обирали цих шанованих бізнесменів та благодійників для того, аби вони і свою безпосередню депутатську роботу виконували.

Загалом у ТОП-30 найбільших прогульників (16 і більше місяців) — аж 5 представників депутатської групи «Партія «За майбутнє». Втім, найбільше тих, хто ухиляється від своїх обов’язків, у фракції ОПЗЖ — 13. У групі «Довіра» — 4, фракції «Батьківщина» — 2, фракції «Європейська Солідарність» — 1. Ще 5 прогульників є поза­фракційними.

До речі

Якщо представники ОПЗЖ та «За майбутнє» найбільше «сачкують», то рекордна кількість скандалів за два роки роботи нинішнього скликання Верховної Ради припала на президентську фракцію «Слуга народу». Там кожен п’ятий, а точніше 53 обранці, відзначились якимось «зашкваром», підрахував Комітет виборців України. Серед «слуг» виявились відверті прихильники Росії, люди, проти яких ввели санкції США, підозрювані у хабарництві, просто аморальні типи і навіть один обранець, який колись відсидів за зґвалтування.

Петро МАКАРУК.

Читайте також: Відомий футболіст-лучанин зізнався, що йому настає «гаплик» від кількох келихів вина, або ж від кількох кухлів пива

Telegram Channel