Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У Білорусі сторожу впаяли півтора року колонії, бо назвав Лукашенка дебілом

Із такими, як Лукашенко, є тільки два варіанти: або він іде в тюрму чи їде в Ростов, або народ.

Фото із сайту glavcom.ua.

У Білорусі сторожу впаяли півтора року колонії, бо назвав Лукашенка дебілом

Обвинувачений, охоронник одного з промислових підприємств, будучи в нетверезому стані, розповів анекдот про Бацьку та опублікував «смішне» відео у соцмережі

Коли протверезів, хотів видалити ролик з «Однокласників», але поспішав на роботу, тому забув. За нього це зробила пильна білоруська міліція. А потім навідалась і до самого «злочинця». Чоловіка зрештою судили і за «дебіла» призначили суворе покарання — 1 рік і 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму.

А 33–річну вчительку англійської мови з міста Барановичі суд позбавив волі на два роки за те, що нецензурно обізвала представника силових структур. 8 листопада 2020 року Марія Міхеєва залишила коментар в одному із Telegram–чатів під фотографією Вадима Якимчика: «Я з цим чмом замолоду гуляла», — написала вона. Суд був поблажливий: два роки обмеження волі (так звана «домашня хімія») тільки через те, що Марія виховує двох дітей. Інакше вирок був би суворішим.

А 33–річну вчительку англійської мови з міста Барановичі суд позбавив волі на два роки за те, що нецензурно обізвала представника силових структур.

За «обзиваловку» представників влади зараз намагаються судити і в Україні. Зокрема, в Чернігові чоловіка обвинувачують у тому, що він залишив по місту написи «Зеля х*йло». Цікаво, що під час президентських дебатів між Петром Порошенком та Володимиром Зеленським, які відбувались на НСК «Олімпійський» у 2019 році, актор «95 кварталу» Євген Кошовий (Лисий) був одягнутий у худі з написом «POHUY» на декоративній стрічці.

До речі

Раніше в Україні уже були випадки притягнення до відповідальності за образу глави держави. Так, у 2011–му за графіті із зображенням голови тодішнього гаранта Віктора Януковича з червоною точкою на лобі тоді ще міліція розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення хуліганських дій. У 2013–му за аналогічним звинуваченням було засуджено до різних строків позбавлення волі (від 1 до 2 років) трьох осіб. Повідомлялося, що принаймні один із них зазнав катувань, після чого місяць не міг пересуватись.

Леонід ОЛІЙНИК.

Реклама Google

Читайте також: Петраков не викликав Маліновського на жовтневий збір Національної збірної України.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel