Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Американський фермер замовив убивство українського міністра

Цей міністр із непростою біографією після відставки може заробляти на продажах книг про свої пригоди. На щастя, із хеппі–ендом для нього.

Фото із сайту sluga‑narodu.com.

Американський фермер замовив убивство українського міністра

Історія — в стилі голлівудських блокбастерів

За версією слідства, бізнесмен із США Курт Гросанс хотів займатись агробізнесом в Україні і в 2018 році найняв топ–менеджером своєї компанії Романа Лещенка, який зараз є міністром аграрної політики. За версією американця, Лещенко вкрав у нього 250 тисяч доларів і нібито 60 тисяч із них дав на президентську кампанію Володимира Зеленського.

Зі свого боку, Лещенко стверджує, що використав на вибори батькові гроші, а Курта Гросанса називає шахраєм, який завіз в Україну генномодифіковану сою. Лещенко каже, що повністю розрахувався з американцем і посилається на рішення українського суду, який стверджує, що боргів нема.

Ще раніше Курт найняв колектора Дмитра Коваленка, щоб стягнути з Лещенка гроші, але той оплату за роботу взяв, а зобов’язань… не виконав. Тоді розлючений американець нібито вирішив убити колектора і разом із спільницею Оленою Богач замовив його кілеру, який теж виявися фальшивим — був поліцейським під прикриттям! «Вбивство» сталось, але воно було інсценізованим.

Посередниця заявила, що міністра треба добряче побити, але замовник «був би не проти», якби він і помер.

Розібрались? І от уже після нібито успішного «вбивства» колектора Курт замовив розправу над Лещенком. Посередниця заявила, що міністра треба добряче побити, але замовник «був би не проти», якби він і помер. Липовий убивця отримав завдаток за напад на Лещенка у розмірі 20 тисяч доларів. Цього разу вже нічого не інсценізовували, і поліція просто схопила і американця, і його українську спільницю.

Прозвітувати про роботу на брифінг вийшов сам міністр внутрішніх справ Денис Монастирський. Із собою він привів ошелешеного 32–річного Романа Лещенка, якого, до речі, Зеленський зробив міністром у грудні 2020 року. «Для мене це є певним шоком», — видавив із себе Лещенко. Він справді виглядав розгубленим і говорив плутано.

Ще б пак: якихось три роки тому молодий чоловік був звичайним агропідприємцем, і тут понеслось — міністерське крісло, кілери, суди, брифінги, міжнародні скандали…

Василь КІТ.

Читайте також: Застрелив товариша на полюванні: чоловіка судили.

Реклама Google

Telegram Channel