Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
А ви готові обирати Президента та депутатів по інтернету?

«Слуги» вирішили: якщо для того, аби бути при владі, вже мало просто дурити людей, то можна переписати закони?

Фотоколаж із сайту bbc.com.

А ви готові обирати Президента та депутатів по інтернету?

Петро Порошенко застерігає: «слуги» хочуть переписати Конституцію та піти на інші маніпуляції, щоб втриматись у своїх кріслах

«Йде знищення свободи слова. Під прикриттям нібито боротьби з олігархами влада хоче загарбати всі телеканали, щоб не лунало жодної критики. Щоб було, як в Лукашенка, — каже п’ятий Президент. — І це далеко не все, що вони планують. Замість пропорційної системи з відкритими списками (у парламент. — Ред.), якої вимагав Майдан і яку ми закріпили у Виборчому кодексі, Зеленському радять не просто повернути змішану систему, а повністю перейти на мажоритарку. Бо «слуги» впали настільки, що можуть розраховувати лише на адмінресурс і скупку голосів, як це було на округах останнім часом».

Також, на думку Петра Порошенка, влада хоче, щоб голосування відбувалось по інтернету. «Ця технологія стала одним із головних інструментів фальсифікації на вересневих виборах у Росії до путінської держдуми, — застерігає він. — Парламентські вибори, які згідно з Конституцією чітко мають відбутися в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень Верховної Ради, тобто у жовтні 2023 року, вони задумали перенести на рік, незважаючи на Основний закон. Щоб провести їх пізніше за президентські. І для цього всіма правдами й неправдами хочуть узяти під контроль Конституційний суд, аби перекрутити Основний закон на свою користь».

В руках Зеленського — стільки влади, скільки не було в жодного з Президентів України. Але йому й цього замало. Тому Банкова і вкинула в інформаційний простір тезу про «президентську республіку».

«Парламентсько–президентська республіка, яку повернули на вимогу Революції гідності, стала вже фікцією, — продовжує лідер партії «Європейська Солідарність». — У руках Зеленського — стільки влади, скільки не було в жодного з Президентів України. Але йому й цього замало. Тому Банкова і вкинула в інформаційний простір тезу про «президентську республіку». І я не здивуюся, що, якщо їм тільки вдасться протягнути до Конституційного суду слухняних суддів, вони спробують зробити з Конституцією те, що вчинив Янукович в 2010 році», — припускає він.

«Але річниця Революції гідності ще раз нагадує, чим завершуються в Україні спроби будувати авторитаризм і диктатуру. Хто цього не зрозумів, хай спитає в того ж Януковича», — зазначив Петро Порошенко.

На його думку, «Європейська Солідарність», громадянське суспільство, ветерани, волонтери, мільйони та мільйони українців «достатньо сильні для того, щоби захистити свободу, демократію і європейський вибір». «Разом ми — сила. І тому головні наші перемоги ще попереду», — резюмує Порошенко.

Читайте також: Купівля електроенергії у Білорусі – це пастка для України, – Порошенко

Ольга СОКОЛОВА.

Реклама Google

Telegram Channel