Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
На Волинь весна прийде вже у лютому

З такою погодою популяція сніговиків у нашому краї різко скоротиться.

Фото із сайту ololo.tv.

На Волинь весна прийде вже у лютому

Народний синоптик із Каменя–Каширського на Волині Володимир Деркач ексклюзивно для «Газети Волинь» поділився передбаченнями синоптичної картини перших двох місяців року. Свої прогнози він робить, приглядаючись до сигналів природи в особливий різдвяний період — від 25 грудня по 7 січня. Кожен день цього відрізка показує, якою буде погода в певному місяці року. За його словами, надалі нас чекає мокра зима з короткими періодами не надто тріскучих морозів. А ще, забігаючи наперед, пан Володимир анонсував теплий початок весни

Січень

Друга декада першого місяця нового року розпочнеться нетривалим похолоданням. А далі термометр вдень показуватиме 0 градусів Цельсія, вночі буде трішки холодніше. Закінчиться цей проміжок помірними опадами. В останні десять днів січня також не варто очікувати сильних морозів. Щоправда, в середині цієї декади температура трохи знизиться. Невеликі опади посиляться на 1–2 дні.

 Потепління зачепить останню декаду лютого, а далі стовпчик термометра знову опуститься. Сніжитиме.

Лютий

На початку місяця погода нагадає волинянам, що за вікном зима, але ненадовго. У цей час посиляться опади. А ближче до кінця декади температура почне підніматися. Тому друга десятиденка буде ледь не весняною. Лише день–два у цьому проміжку очікуються справді холодними. Потепління зачепить останню декаду лютого, а далі стовпчик термометра знову опуститься. Сніжитиме.

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також: Тигр допоможе в кар’єрі і коханні, або Що нам принесе 2022-й рік

Telegram Channel