Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Посівний календар  на 2022 рік,  враховуючи фази Місяця

Городникам і садівникам на замітку.

Фото зі сайту Ганок.

Посівний календар на 2022 рік, враховуючи фази Місяця

Звичайно, дотримання посівного календаря тільки частково сприятиме доброму врожаю. А головною умовою при вирощуванні городніх культур – праця людини, захист від хвороб та шкідників, прополювання, поливання, встановлення опори, саме від догляду за культурами і залежить врожай.

В який день краще сіяти?

Посівний календар на 2022 рік, що враховує фази Місяця, — помічник у плануванні нового городнього сезону, адже, щоб влітку зібрати щедрий урожай, потрібно вчасно посіяти насіння на розсаду. Саме тому наші предки сіяли і виконували будь–які роботи на городі в певну фазу Місяця. Вважалося, що небесне світило допомагає рослинам правильно розвиватися, давати багаті врожаї, а несприятливих днів уникати.

Місяць–молодик і в повню пригнічує ріст і розвиток рослин.

Завдяки місячному посівному календарю на 2022 рік можна визначити ідеальний час для посівів овочів та квітів, а також спланувати їх висаджування у відкритий ґрунт. Вплив Місяця в різних фазах створює низку сприятливих, нейтральних і несприятливих періодів для роботи з рослинами на городі чи в саду. Ігнорувати їх було б великою помилкою.

Як стадії Місяця діють на рослини

Місяць–молодик і в повню пригнічує ріст і розвиток рослин. Посіви та посадки в ці дні вкрай небажані.

Зростаючий Місяць сприяє зростанню надземних частин рослин, а ось спадний — розвитку кореневищ і бульб. Саме тому в періоди спадного Місяця краще працювати з коренеплодами, цибулинними і бульбовими культурами, а в період зростаючого — з зеленню і всім, що приносить урожай над ґрунтом.

Завдяки цьому місячному календарю для садівників можна максимально ефективно розпланувати роботи з рослинами, щоб розпочати новий городній сезон у 2022 році.

Telegram Channel