Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Скільки депутатам-«слугам» платять у конвертах?

Анна Скороход відверто пояснила, від чого залежить монолітність «слуг народу».

Фото із сайту u24.ua.

Скільки депутатам-«слугам» платять у конвертах?

«Те, що мені відомо, то чотири нулі там є»

Неофіційні «премії», які нібито отримують народні депутати з фракції партії «Слуга народу» від керівництва за свою парламентську роботу, наразі сягають 10 тисяч доларів на місяць і більше. Про це в інтерв’ю Остапу Дроздову розповіла народна депутатка, колишня «слуга народу», а нині членкиня депутатської групи «За майбутнє» Анна Скороход.

Вона уточнила, що відповідну інформацію отримує зі слів колег, і стосовно суми премій «слуг» можуть існувати певні розбіжності. «У кожного свої домовленості. Не можу за кожного зараз відповісти. Те, що мені відомо, те, що мені казали, то чотири нулі є», — наголосила Анна Скороход, відповідаючи на питання Остапа Дроздова, чи одержують провладні депутати «доплати» з чотирма нулями.

Народний депутат від фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко заявила про «низьку політичну легітимність так званої монобільшості у парламенті».

Депутатка сказала, що за цю суму народним депутатам достатньо відвідувати засідання Верховної Ради та голосувати «так, як треба». Анна Скороход додала, що наразі «слуги народу» все ще мають більшість у парламенті. «Хто б що не розповідав, більшість є, і коли принципові питання, вони голосуються всі разом і жодних питань не виникає. Якщо йде якийсь «розбрат і шатаніє», як то кажуть, то завжди підголосує «За майбутнє», «Довіра», «Голос», «Європейська Солідарність» інколи, частина «ОПЗЖ» часом. Тут, знаєте, як «клуб за інтересами», — підсумувала Анна Скороход.

Читайте також: Луцький депутат придумав, як приструнити дрифтерів у Старому місті.

До речі

Народний депутат від фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко заявила про «низьку політичну легітимність так званої монобільшості у парламенті». За її словами, вона розвалилася, адже «за останні місяці і тижні роботи Верховної Ради в 2021 році жоден законодавчий акт у парламенті не був прийнятий монобільшістю». «Із 46 законодавчих актів, прийнятих парламентом у грудні, жоден не був проголосований фракцією «Слуга народу» (для цього знадобились голоси інших груп та фракцій. — Ред.), — заявила Геращенко. «У 2019 році Зеленський розпустив Раду, мотивуючи це низьким рівнем підтримки парламенту. Сьогодні соціологічні опитування свідчать, що цей рівень підтримки за 2,5 року впав до критичного і є нижчим, аніж сприйняття виборцями попереднього скликання», — констатує вона.

Реклама Google

Telegram Channel