Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Хіба це нормально, коли звичайний пенсіонер отримує 3 тисячі,  а суддя-пенсіонер — 300 тисяч?

В Україні пенсію понад 10 тисяч гривень отримує 4,7% пенсіонерів, від 5 до 10 тисяч — 15,4%, всі решта — менше 5 тисяч, причому половина людей на заслуженому відпочинку не має навіть 3 тисяч гривень.

Фото із сайту glavcom.ua.

Хіба це нормально, коли звичайний пенсіонер отримує 3 тисячі, а суддя-пенсіонер — 300 тисяч?

Найрезонансніші події в Україні та світі очима наших журналістів

Зеленського просять «урізати» астрономічні пенсії

Олег Завада зареєстрував на сайті Президента України електронну петицію з вимогою знизити гігантські розміри довічного утримання суддів у відставці, яке становить від 100–200 до 300–400 тисяч гривень на місяць (не менше 80% від їхньої зарплати)

«Пане Президенте, в нинішні важкі для нашої країни та її народу часи вважаю необґрунтовано зависокими підвищення пенсії суддям, тому що більша частина українців має виживати на мізерну суму у 2000–3000 гривень, — зазначає автор петиції. — Пропоную знизити пенсії суддів до 5000 тисяч грн. А вилучені кошти віддати ветеранам Другої світової війни, яких залишилось дуже мало живих».

Судді, щоб чесно судити, повинні, звісно, почуватися захищеними. Але робити із них небожителів з пенсією, яка в десятки разів перевищує мінімальну, — це, погодьтесь, занадто. Ніякою соціальною справедливістю тут і не пахне.

 

Відомий політик закликав перейменувати нашу країну

Колишній голова Служби безпеки Ігор Смешко (на фото) у прямому ефірі телеканалу «Наш» запропонував змінити офіційну назву України

 

 «Як на мене — я відновив би правдиву історичну назву нашої держави. Вона повинна зватися Русь–Україна. Русь і Росія — це різні речі. Як руський і російський — це різні речі. Слово «російський» з’явилося з російським царем Петром І. Подивіться, які величезні ресурси були витрачені Петром, його дипломатією для того, щоб «виморити» слова «Московія» і «московити», — сказав Смешко.

Звісно, Русь — це давня Україна, історію якої собі несправедливо намагається анексувати Москва. Маємо це пояснювати світу. Але навіщо ж вдаватись аж до таких радикальних кроків?

Здається, коли політикам нема чого реально запропонувати, то вони беруться міняти назву держави, «перевертати» її прапор, вигадувати нові герби і так далі. От вже і Смешко туди ж.

 

США хочуть організувати для України ленд-ліз, як у Другу світову

Відповідний законопроєкт внесли шість американських сенаторів із Демократичної та Республіканської партій

Спеціальний закон суто для України значно спростив би постачання різного виду військової допомоги Києву. Нагадаємо, що ленд–ліз — програма, у рамках якої США постачали у Велику Британію, Францію, Китай і СРСР продовольство, нафту та озброєння під час Другої світової війни.

Але і без спецзакону Америка активно допомагає Україні. У Київ уже прибули перші літаки зі зброєю. Загалом цього року Вашингтон виділив українській армії пів мільярда доларів.

Крім цього, своє дружнє плече нам підставили країни Балтії, Канада, а особливо Велика Британія, звідки в Україну прибуло вже кілька літаків з унікальною зброєю — протитанковими переносними комплексами NLAW. Ці гранатомети ще називають «джавелінами» для міста, адже випускати ракети з них можна, перебуваючи у приміщенні. Це означає, що завдяки Лондону українці матимуть чудову зброю для того, щоб успішно палити російські танки просто із вікон будинків.

На жаль, Німеччина не лише відмовилась від постачання зброї нам, а й заборонила Естонії передати Києву німецькі гаубиці. Що ж, тепер, у час ймовірного нового нападу Росії, ми бачимо, хто наші справжні друзі. Слава Британії та США! А німцям, якщо забули, нагадуємо: пакт Молотова–Ріббентропа вже давно втратив чинність, можна не виконувати.

 

Дружина мера Дніпра сильно обморозилась в Антарктиді

14 січня Марина Філатова (на фото) у складі групи альпіністів підкорила найвищу вершину крижаного континенту — пік Вінсона (4892 м)

Хоча в Антарктиді зараз літо, температура там може опускатися до мінус 50 градусів за Цельсієм. Це неабиякий ризик навіть  для підготовлених і добре екіпірованих альпіністів.
Хоча в Антарктиді зараз літо, температура там може опускатися до мінус 50 градусів за Цельсієм. Це неабиякий ризик навіть для підготовлених і добре екіпірованих альпіністів.

 При цьому дружина Бориса Філатова отримала значні обмороження і буде змушена відновлюватися до пів року.

«Є вершина! Жорстока та холодна. За дуже складних погодних умов. На жаль, з ряду причин багато членів експедиції отримали обмороження. У мене найсерйозніші. Відновлення займе близько пів року, — написала вона у соцмережі і додала: — Я, як завжди, впораюся! Свої плани на життя зупиняти не маю наміру».

Марина Філатова — альпіністка зі стажем, яка підкорила багато вершин світу. Масив Вінсон — найвищі гори Антарктиди, які є дуже популярними серед альпіністів.

 

Добровольцям тероборони дозволили застосовувати мисливську зброю

Таке рішення прийняв Кабмін

Особисту мисливську зброю та набої до неї можуть використовувати під час виконання завдань територіальної оборони всі члени добровольчих формувань. «Під час перенесення або перевезення особиста мисливська зброя членів добровольчих формувань може бути у зарядженому стані та поза спеціальним чохлом, кейсом, футляром тощо, але виключно під час виконання ними завдань тероборони. При собі треба мати дозвіл на зброю і посвідчення добровольця», — йдеться у повідомленні.

Сили Територіальної оборони — це окремий рід сил у складі нашої армії. Постійна чисельність у мирний час становитиме 10 тисяч військовослужбовців. За штатом особливого періоду підрозділи Сил ТрО нараховуватимуть понад 130 тисяч осіб, для чого буде сформований відповідний резерв.

Реклама Google

Читайте також: Розстріл у Дніпрі: в Нацгвардії підтвердили, що напередодні Рябчук доповідав про бійку.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel