Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
30 людей із Сумщини розшукують Наталію з Луцька: наша ранкова добірка

Таким листам, а їх чимало, працівники «Волині» завжди приділяють особливу увагу.

Фото Аліни ВІТИНСЬКОЇ.

30 людей із Сумщини розшукують Наталію з Луцька: наша ранкова добірка

До редакції «Волині» надійшов лист із Сумщини з проханням допомогти знайти одногрупницю

Гриценко Наталію Костянтинівну, 1953 року народження, за посередництвом нашого видання шукають випускники групи технологів Роменського індустріального технікуму, що у Сумській області, які навчалися в 1968–1972 роках. Про це нам написала Лідія Пеккер.

Із листа відомо, що після закінчення технікуму як молодий спеціаліст пані Наталія отримала направлення на один із керамічних (будівельних) заводів, які працювали на той час в обласному центрі Волині. Вона мала би проживати в Луцьку з серпня 1972­го. Під час навчання в технікумі разом із матір’ю Євгенією Гриценко жила в Ромнах на вулиці Чапаєва, 25. А на початку 2000­х років забрала маму до себе в Луцьк. Відомо, що пані Євгенія вже померла. Більше нічого про Наталію одногрупники не знають.

«Сподіваємося, що вона і тепер проживає у вашому місті. Тільки ось прізвище, якщо вийшла заміж, може бути інше. Якби вона була на Сумщині, то б шукали її через рацс, паспортний стіл, ЖЕК, пенсійний фонд, заводи. Тому звертаємося до вас. Допоможіть знайти Наталю, її точну адресу та номер телефону», – йдеться в посланні.

Можливо, хтось із краян упізнає Наталію, яку дуже хочуть чути і бачити одногрупники, і домопоже налагодити старим друзям контакти. Якщо такі знайдуться, просять телефонуйте на номер: 097­617­47­50.

Якщо такі знайдуться, просять телефонуйте на номер: 097­617­47­50.

Зустріч одногрупників планують на останню неділю червня. Розшукали вже всіх інших 30 людей, які мешкають в різних країнах пострадянського простору. Зосталося знайти лише волинянку – Наталію Гриценко.

Аліна ВІТИНСЬКА.

 

«Проживи сьогодні цікаво. Завтра цей день вже стане історією»

Володимир Павлік завжди пише цікаво та з гумором.
Володимир Павлік завжди пише цікаво та з гумором.

 

Це один із висловів, котрий можна знайти у книжці «Навіщо багато говорити», автор якої – Володимир Павлік. Презентація видання відбулася нещодавно в залі Художнього музею Луцька

Катерина ЗУБЧУК

Володимир Павлік – знана в обласному центрі людина. Він – керівник Міжнародного проєкту культурно­професійних обмінів, який діє ось уже майже два десятиліття, представник Європейського центру правової співпраці (Страсбург). А в останні роки заявив про себе ще й як письменник, який видав уже 5 книг, одна з них – «Гандзя» – про власне кохання. Книжку «Навіщо багато говорити», як і щойно згадану, редагував наш відомий земляк – поет, письменник зі світовим ім’ям Ігор Павлюк. Автор висловив йому вдячність за «ненав’язливе редагування», як сказав у передмові про свою працю над виданням сам пан Ігор.

Книжку «Навіщо багато говорити», як і щойно згадану, редагував наш відомий земляк – поет, письменник зі світовим ім’ям Ігор Павлюк.

Те, що ми зараз можемо прочитати у книжці «Навіщо багато говорити», уже пройшло своєрідну апробацію на фейс­бучних друзях. Про це й говорив, виступаючи на презентації, заслужений лікар України, ексдепутат Володимир Карпук. Може, навіть вони своїми коментарями, оцінками подали ідею видати вислови (афоризми, образки) окремою книгою.

Презентація припала на день народження автора, тож присутні вітали його із цим особистим святом, бажаючи й надалі приходити до певного рубежу в своєму житті з гарними здобутками. Ці слова прозвучали із вуст очільниці Художнього музею Зої Навроцької. Вручивши Володимиру Павліку книгу «Відьма. Поезія крові» (Волхв), вона прийняла від іменинника подарунок для музею – картину художниці Тетяни Ядчук-­Богомазової, яка поповнить колекцію полотен, виконаних у техніці батік.

 

На гачок у Боремлі потрапила семикілограмова щука

Ловися, рибко, велика і ще більша!
Ловися, рибко, велика і ще більша!

Однак це не перший і не найбільший трофей рибалки

«Уполював» велетня Любомир Третяк на Хрінницькому водосховищі у Боремлі на Рівненщині 2 лютого. Щука заважила 7,1 кілограма. Однак це не найбільший його улов: у попередні роки чоловікові вдалося спіймати 13­кілограмову щуку і карпа вагою 18, 900 кг.

Риболовля для пана Любомира – хобі. Він дотримується принципу «Риба – не їжа».

Риболовля для пана Любомира – хобі. Він дотримується принципу «Риба – не їжа».

«Спіймав – відпусти», – уточнив лучанин. І пояснив: якщо рибу не пошкодило під час кльову – відпускає її. Щоправда, зі щукою не завжди так вдається, тож останній семикілограмовий улов потрапив­таки на стіл.

А ще Любимор Третяк – ініціатор акції із зариблення водойм. Щороку рибалки обласного центру об’єднуються і випускають у воду тонни малька. Приміром у листопаді в Стир у Луцьку запустили 360 кілограмів щуки та 550 кілограмів коропа. Торік зариблювали й Хрінницьке водосховище.

Аліна ВІТИНСЬКА.

 

Календар

10 лютого

Сонце (схід – 7.20, захід – 17.10, тривалість дня – 9.50).

Місяць у Близнюках. Дні Місяця 10/11.

Іменинники: Георгій, Домна.

11 лютого

Сонце (схід – 7.18, захід – 17.12, тривалість дня – 9.54).

Місяць у Близнюках. Дні Місяця 11/12.

Іменинники: Роман, Юліан.

12 лютого

Сонце (схід – 7.17, захід – 17.14, тривалість дня – 9.57).

Місяць у Раці. Дні Місяця 12/13.

Іменинники: Василь, Григорій, Іван.

13 лютого

Сонце (схід – 7.15, захід – 16.15, тривалість дня – 10.00).

Місяць у Раку. Дні Місяця 13/14.

Іменинники: Віктор, Микита, Богдан.

14 лютого

Сонце (схід – 7.13, захід – 17.17, тривалість дня – 10.04).

Місяць у Раку, Леві. Дні Місяця – 14/15.

Іменинники: Василь, Микола, Петро.

15 лютого

Сонце (схід – 7.11, захід – 17.19, тривалість дня – 10.08).

Місяць у Леві. Дні Місяця 15/16.

Іменинники: Гаврило.

16 лютого

Сонце (схід – 7.09, захід – 17.20, тривалість дня – 10.11).

Місяць у Леві, Діві. Дні Місяця 16/17.

Іменинники: Ганна, Роман, Дмитро.

 

У повітрі вже пахне весною

Днями в Луцьку та на Волині очікується хмарна погода. Декілька найближчих ночей будуть морозними, але вдень метеорологи обіцяють плюсову температуру. От­от, здається, дрібні лютневі дощі змиють останній сніг, вітри розженуть калюжі і висушать болото… Бо хоч на календарі ще зима, а повітря уже — весняне. Вийдіть ввечері на вулицю, вдихніть і переконайтеся

За прогнозом чергового синоптика Волинського обласного гідрометцентру Валентини Набоки, 10 лютого — хмарно з проясненням, без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно­західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі від 0 до 5 градусів тепла, вдень плюс 4–9 градусів. За багаторічними спостереженнями, найтепліше цього дня було у 2002­му — плюс 9, а найхолодніше — 1956­го — мінус 26 градусів.

11-­го — мінлива хмарність без опадів, на дорогах ожеледиця. Вітер північно­західний, 5–10 метрів за секунду. Температура повітря вночі від нуля до плюс 5 градусів, вдень 2–7 градусів тепла.

12-­го — мінлива хмарність, без опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно­західний, 7–12 метрів за секунду, вдень місцями пориви 15–20. Температура повітря вночі від 3 градусів морозу до 2 тепла. Удень — від нуля до плюс 5.

13-­го — мінлива хмарність без істотних опадів. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер північно­західний 5–10 метрів за секунду. Температура вночі 2–7 градусів морозу, вдень повітря прогріється до 2–7 градусів тепла.

У Рівному 10 лютого протягом усього дня буде хмарно, сніжитиме. Температура повітря вночі — плюс 5, вдень — плюс 4. 11­го утримається хмарна погода, без опадів. Температура вночі — плюс 3 градуси, вдень — 4 градуси тепла. 12 лютого — хмарно, без опадів. Температура вночі — 0 градусів, вдень — плюс 3.

Читайте також у нас: «Волинська актриса: «Мистецтво для дітей не може бути комерційним» (Відео)​».


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel