Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Чому військовослужбовці з госпіталю звернулися у редакцію «Волині»

Ось цим аматорським акторам із найчуйнішими серцями у світі аплодували воїни.

Фото з архіву Євгенії ХАРКІВ.

Чому військовослужбовці з госпіталю звернулися у редакцію «Волині»

Сповнені вдячності слова дітям і дорослим із Мар’янівської територіальної громади Луцького району адресували не лише воїни

«Доброго дня! Ми, військовослужбовці, ветерани та медичний персонал госпіталю ветеранів війни міста Луцька на чолі з головною лікаркою закладу Тетяною Масіковою, через газету «Волинь» хочемо щиро подякувати діткам комунального закладу «Центр надання культурних послуг» Мар'янівської селищної ради, його директорці Оксані Киричук, а також волонтерці Євгенії Харків», – зазначили автори цього повідомлення, розповідаючи про те, чому один із днів у цьому військово-медичному закладі був особливим.

Воістину незабутнім його зробило невелике товариство із Мар’янівки Луцького району. До захисників діти й дорослі зібралися швидко, а подарунки на гостини готували від душі.

Всі ми дуже старалися, щоб стихнув душевний і фізичний біль поранених воїнів у хвилини, коли ми будемо виступати перед ними.

– У творчому арсеналі когорти мар’янівських талантів є чимало гарних сценаріїв. Через війну ми змінили свій репертуар, але з мріями про Перемогу діти виконують пісні й читають вірші до сліз зворушливо. Всі ми дуже старалися, щоб стихнув душевний і фізичний біль поранених воїнів у хвилини, коли ми будемо виступати перед ними. Їхні аплодисменти для артистів-аматорів були дорожчими за вдячність усієї публіки світу, – прокоментувала поїздку її ініціаторка Оксана Киричук.

Бібліотекарка Мар’янівської книгозбірні Валентина Процюк склала змістовну концертну програму. Її ведучими були Оксана Киричук і працівниця Галичанської бібліотеки Наталія Чосік, звукорежисером – художній керівник НД «Просвіта» села Галичани Сергій Андреєв, а виконавцями милозвучних українських пісень, декламаторами хвилюючих віршів про захисників, непереможну з ними рідну Україну, про молитви матерів і чекання найдорожчих із фронтів – юні Вікторія Баджай, Світлана Калахан, Назар Лахтюк, Уляна Зарафутдінова, Христина Зарафутдінова, Наталія Романюк, Олександра Лисицька, Віталій Лазарець, Дарина Процюк. Духовною перлиною дійства була авторська пісня на слова волонтерки Валентини Маціюк і музику Христини Зарафутдінової.

Групою підтримки колективу зголосилися бути мама однієї з учасниць, Світлана Романюк, і волонтерка Євгенія Харків, яка допомогла в організації поїздки і якій цими днями голова Луцької районної державної адміністрації Анатолій Костик вручив Подяку за активну життєву позицію, значний внесок у розвиток націо­нальної культури, патріотизм, невтомну волонтерську діяльність та з нагоди Дня Конституції України.

На відвідини до пацієнтів, серед яких є представники багатьох регіонів нашої держави, мар’янівці приїхали не з порожніми руками: чимало речей, потрібних у побуті, бійцям передала через пані Євгенію Мар’янівська селищна рада, а в лікарні смачно запахло домашніми пирогами, завдяки яким чоловіки пригадали домашній затишок. Господині – директорка НД «Просвіта» села Галичани Галина Антонюк, завідувачки клубів сіл Широке, Довгів, Цегів Тетяна Калахан, Юлія Пастухова, Світлана Процюк, бібліотекарка з Бран Галина Братчун і художня керівниця вокального ансамблю «Калина» НД «Просвіта» Надія Венско – не пошкодували до тієї смакоти найпотрібнішої приправи з назвою «Зроблено з любов’ю».

*Вихід цього матеріалу став можливим завдяки фінансовій підтримці Програми з допомоги та розвитку українських медіа (Ukrainian Media Aid and Development Program), частково профінансованій Міністерством закордонних справ Швеції (Swedish Ministry for Foreign Affairs). 

Леся ВЛАШИНЕЦЬ.

Читайте також:

= «А 40-ве освячене у Свято-Миколаївській церкві Луцька авто на фронт – від майстрів із «Житлобуду-2»! (Фоторепортаж)»;

= «Чиновник віддав ворожці 300 000 доларів, аби магією «закрила проти нього справу»;

= «4 роки ми в опозиції, але досі «відповідальний за все» Порошенко з «порохоботами».

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel