Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Людиною бути важко. росіянином бути легко»

Красномовно ж!

Фотоколаж із сайту radiosvoboda.org.

«Людиною бути важко. росіянином бути легко»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Сергій ТАРАН, політолог, про згоду США надати Україні касетні боєприпаси, які заборонені в більшості країн світу (ні Україна, ні США, ні росія таких зобов’язань не підписали. – Ред.):

«Цінність касетних боєприпасів не лише в тому, що це дуже ефективна зброя. А й в тому, що вони показують готовність Вашингтона перетинати чергові «червоні лінії» у ставленні до москви. США не бояться йти на загострення. росії показали, що її ніхто не боїться.

США пройшли випробування на міцність потужною зброєю. Тепер залишається питання, чи витримає цей тест російська піхота…».


Юрій  БУТУСОВ, військовий журналіст, про повернення в Україну командира «Азову» Дениса Прокопенка (Редіса) та ще чотирьох командирів із Туреччини, де вони, згідно з домовленостями, перебували після звільнення з полону:

«Прокопенко – один із найкращих бойових лідерів, справжній військовий професіонал, який уміє створювати боєздатність, вчитись та самовдосконалюватись. У 2021 році саме Прокопенко та «Азов» проводив для групи комбригів та комбатів ЗСУ командно-штабні навчання з організації бою у наступі за статутами НАТО, які запроваджені були тільки в «Азові». Тому досвід, інтелект та характер Прокопенка можуть зіграти видатну роль у війні, якщо він отримає необхідні ресурси».


Денис ПРОКОПЕНКО на псевдо Редіс, звільнений із російського полону командир полку Нацгвардії «Азов», про свої плани після повернення з Туреччини, де він перебував після обміну:

«Я абсолютно впевнений у тому, що армія – це глибоко командна робота, і від сьогодні ми разом із вами продовжуємо боротьбу. Ми обов’язково своє слово скажемо ще в бою, і найголовніше на цей момент – що українська армія перехопила стратегічну ініціативу на лінії фронту і з кожним днем ми просуваємося вперед, знищуємо ворога, звільняємо тимчасово окуповані території».



Юрій ЛУЦЕНКО, колишній голова МВС та колишній Генпрокурор, який звільнився з армії через інвалідність, відповів людям, які побачили зловживання в його діях:

«Тішить те, що три чверті ненависників – прості гвинтики армії тролів, що лише відробляють свою пайку. Для них навіть моя смерть стане лише приводом переписати з методички, що не так упав і не там похований.
Решта – ненавидять мене як загрозу іншої поведінки, інших принципів. Для них ненависно, що є політики (і я не один), які можуть свідомо вибрати окоп у Бахмуті, а не пляж у Таїланді.

Вони бояться, щоб люди не почали відрізняти важкі вчинки від пафосних промов. Їх лякає ще жива політична конкуренція. Ну що ж, дякую їм за швидку адаптацію до їхньої отрути, цинізму і підлості».



Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, через американські ЗМІ відповів 45-му президенту США Дональду Трампу, який обіцяв закінчити війну росії проти України «за 24 години»:

«Трамп свого часу вже пережив ці 24 години. Ми були у стані війни, не повномасштабної війни, але ми були у стані війни, і, як я припускаю, у нього був у розпорядженні цей час, але, мабуть, у нього були якісь інші пріоритети (Трамп керував США з 2017-го до 2021 року. – Ред.). Якщо ми говоримо про те, щоб закінчити війну ціною України, тобто змусити нас віддати наші території, ну, я думаю, що в такий спосіб Байден міг би закінчити її навіть за п’ять хвилин. Але ми не погодилися б».



Сергій МАРЧЕНКО, блогер, вважає, що винні за непідірвані мости та дамби під час прориву росіян з Криму у 2022 році мають понести покарання:

«У мене немає питань до бійців, які хотіли підірвати мости, але не змогли. У мене питання до командирів, які не змогли забезпечити підрив чонгарських мостів. Завдання командира – передбачити і ДРГ, і можливі обриви кабелів, і все, що завгодно, але виконати підрив. Розказувати, що ми хотіли підірвати, але не змогли, – це нонсенс. На їхніх руках кров десятків тисяч людей, які загинули, боронячи, а потім звільняючи український Південь.

Зрада, недбалість, непрофесійність – що б це не було, це має бути розслідувано і винні мають понести покарання. Не для того, щоб сказати: от бачите, я ж казав! А для того, щоб таке більше ніколи не повторилося. Щоб через чиєсь «проє*алі» не гинули люди» (Словом «проє*алі» ексрадник глави Офісу Президента України Олексій Арестович відповів на запитання, чому російським окупантам вдалося швидко захопити Херсон і область. – Ред.).



 Антін МУХАРСЬКИЙ, артист, громадський діяч, про те, чому росія має чимало своїх прихильників у світі:

«росія (як імперія варварів) усюди має своїх адептів. Бо вчитися, думати, працювати, покращувати світ – це важко. Це вимагає послідовності та вольових зусиль. Куди легше зробити винним у своїх бідах та нездарності «когось», звинуватити світ у несправедливості (фашизмі, нацизмі, імперіалізмі) і йти трощити, вбивати, грабувати, руйнувати.

Людиною бути важко. росіянином бути легко.

Ставай людиною. Не будь як росіянин».



Герман ГАЛУЩЕНКО, міністр енергетики, про збитки, завдані російськими терористичними обстрілами:

«Коли ми говоримо про втрати, то 50% усієї енергосистеми – і генерація, і система передачі – зазнали ударів росіян. Насправді ми говоримо, що в нас верифіковано 271 влучання різного роду». 

Читайте також:

= «Патріарх Кирило захопив чергові українські єпархії: Онуфрій анічичирк»;

= «Уродженець Рівненщини і колишній волинський студент і священник «Паша-Мерседес» заперечував існування держави Україна (Відео)»;

= «Головнокомандувач ЗСУ: «Ми будемо вбивати ворога на його території, але власною зброєю».

Реклама Google

Telegram Channel