Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«Алло, ваш муж в плену. Хотите вернуть домой?..» (Фото)

Результати обшуків виявилися щедрими.

Фото із сайту facebook/ssu.lutsk.

«Алло, ваш муж в плену. Хотите вернуть домой?..» (Фото)

На Волині троє підозрюваних утворили організовану групу з розподілом ролей і обманювали родичів зниклих безвісти бійців

Зловмисники телефонували до родичів зниклих воїнів ЗСУ, представлялись військовослужбовцями російської федерації, членами пвк «вагнер» або інших формувань країни-агресора, та пропонували за грошову винагороду «повернути» українських військово­службовців з полону. Насправді вони не мали до цього жодного відношення.

Організатор та співорганізатор групи перебувають у місцях позбавлення волі. Третій учасник, 28-річний житель Локачів, нині під цілодобовим домашнім арештом.

Від дій шахраїв постраждали жителі різних регіонів України. Сума матеріальних збитків становить понад 135 тисяч гривень.

Організатор та співорганізатор групи перебувають у місцях позбавлення волі. Третій учасник, 28-річний житель Локачів, нині під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також: «Чиновник віддав ворожці 300 000 доларів, аби магією «закрила проти нього справу».

За місцем проживання фігурантів, їхніх родичів та у місцях позбавлення волі поліцейські Маневиччини спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань та Управління СБУ у Волинській області провели санкціоновані обшуки, під час яких вилучили низку речових доказів. Крім того, у жителя Локачів правоохоронці вилучили набої та запал до гранати. Усім трьом зловмисникам слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 190 (Шахрайство, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України. Третьому учаснику групи, окрім цих двох статей, слідчі повідомили про підозру ще у вчиненні кримінального правопорушення щодо незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Зловмисникам загрожує, зокрема, до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Слідство триває.

Ольга БУЗУЛУК.

 

  

 

 
 
Telegram Channel