Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Аби замість якісного соєвого соусу  не купити підробку: корисні поради

Такий продукт не може коштувати дешево.

Фото із сайту vegansupermarket.com.ua

Аби замість якісного соєвого соусу не купити підробку: корисні поради

Нині складно обійтися без цього інгредієнта, що представляє азіатську кухню. Рідина насиченого темного відтінку з характерним запахом є чудовою заправкою для салатів, завдяки їй утворюється апетитна скоринка на м'ясних і рибних стравах. Соєвим соусом можна замінити сіль, він надає стравам особливого, пікантного смаку

Звісно, хочеться купувати якісний соєвий соус. Але як відрізнити його від підробки, дешевих аналогів, які часто продаються в магазинах? Для цього візьміть на озброєння кілька порад.

Вивчаємо склад продукту. У натуральному соусі, який створюється шляхом ферментації, – всього чотири основні компоненти: вода, пшениця, а також соєві боби і пшоно. Іноді в соус додають приправи. Якщо на етикетці вказані додаткові інгредієнти, такі як підсилювачі смаку, ароматизатори, добавки та барвники, – це означає, що перед покупцем дешевий аналог. Такі соуси не варто використовувати в їжу.

Зверніть увагу на ціну. Соєвий соус не може коштувати дешево. Якісний товар готується з натуральних продуктів, процес його приготування займає час, тож відповідно і ціна на нього висока. Низька вартість вказує на те, що перед споживачем підробка.

Смак соусу. Підробка має гіркуватий присмак, вона занадто різка і пересолена. Після вживання такого продукту дуже хочеться пити, залишається неприємний післясмак. У натурального соусу смак ніжний, м'який, тонкий, злегка солодкуватий. Після його споживання відчувається приємний, насичений післясмак. Такий продукт хочеться пробувати і насолоджуватися.

Колір. Натуральний соус має прозорий червонуватий, злегка коричневий відтінок. У підробки темний колір, що нагадує сироп.

Запах. У соєвого соусу приємний, трохи солодкуватий з гостринкою запах, що викликає апетит, бажання спробувати. Не натуральному продукту властивий неприємний аромат, він різкий, відштовхувальний.

Існує кілька видів соєвого соусу. Вони відрізняються приправами, які входять до складу і використовуються для приготування м'яса, риби, щоб підкреслити їхні смакові якості.

Зберігати соус необхідно в холодильнику, Для нього не бажані тепло і вплив світла. Краще, щоб продукт був у скляній тарі – так він надовго збереже свій аромат. Страви, приготовані з натуральним соєвим соусом, будуть неймовірно апетитними. 

Читайте також у нас: «Обережно: цей продукт «вбиває» ваш імунітет​».

Прості лайфхаки на щодень

  • Щоб зберегти свіжим листя салату, загорніть його в сухий паперовий рушник і покладіть у пакет. Рушник поглине зайву вологу, яка спричиняє швидке псування. Трави (м’яту, кріп, чебрець), навпаки, загорніть у вологий паперовий рушник і тримайте в холодильнику – так ви продовжите термін придатності зелені на кілька днів.
  • Щоб емальований посуд служив довго, не тріть його металевими губками. Якщо в такій каструлі щось пригоріло, влийте трохи холодної води, додайте по щіпці соди та солі і залиште на декілька годин, а тоді помийте й ополосніть теплою водою. Аби запобігти розтріскуванню емалі, важливо берегти ємності від ударів і різкої зміни температури.
Telegram Channel