Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Що відомо про Героїв з Волині та Рівненщини, які поклали голови, але зупинили путінську орду

Герої не вмирають!

Фото torange.biz.

Що відомо про Героїв з Волині та Рівненщини, які поклали голови, але зупинили путінську орду

Україна оплакує своїх мужніх синів

У Володимирі попрощалися із Героєм України Андрієм Нікончуком. Мешканець княжого міста загинув у перший день війни, 24 лютого, захищаючи Київську ГЕС від нальотів російської авіації та ракетних ударів.

7 березня о 12.00 у Василівській церкві міста Володимира відбулася панахида. Як повідомляється на сайті міської ради, боєць служив за контрактом у зенітно–ракетному полку. У нього залишилися бабуся та брат.

Вночі 3 березня Президент України Володимир Зеленський присвоїв Андрієві Нікончуку звання Героя України посмертно.

Захищаючи Україну, загинув викладач педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, що у Володимирі, підполковник Віталій Власенко. Війна забрала життя жителя княжого міста, військовослужбовця 14–ї бригади Артура Фацинця, а також жителя села Зимне Зимненської громади Олександра Лук’яновича. І ще одна трагічна звістка: у бою з російськими окупантами загинув мешканець Володимира лейтенант Юліан Гимон. Педагогічний колектив НВК №3, де він вчився, класний керівник, однокласники Юліана та їхні батьки у фейсбуці висловили співчуття рідним з приводу непоправної втрати.

У Луцьку в Свято–Троїцькому соборі відбулося відспівування старшого солдата Владислава Неділька (24–річний військово­службовець загинув під Лисичанськом внаслідок підриву українського танка ворожою ДРГ, похоронили його на кладовищі у селі Несвіч Луцького району), а наступного дня — відспівали загиблого військовослужбовця 20–річного Іллю Симоновича, який помер від ран, отриманих у бою під час охорони Антонівського моста на Херсонщині. У боях за Ірпінь обірвалося життя 28–літнього матроса 503–го окремого батальйону морської піхоти Михайла Приступи. Провели в останню путь бійця Богдана Чекеренду, котрий загинув від кульового поранення на Житомирщині. Чоловік був багаторічним сільським головою Покащева, працював директором комунального підприємства при Олицькій селищній раді на Ківерцівщині.

Захищаючи Україну, загинув викладач педагогічного коледжу імені Агатангела Кримського, що у Володимирі, підполковник Віталій Власенко.

У Ковелі цими днями прощалися із героєм Єгором Лобановим, який загинув біля міста Токмак Запорізької області, врятувавши вісьмох побратимів. Він з дитинства мріяв стати військовим. На «відмінно» закінчив 8 класів школи і Волинський обласний ліцей з посиленою військово–фізичною підготовкою, з відзнакою — Одеську військову академію. Бійцеві навіки буде 24 роки.

Сумна звістка прийшла у село Купичів Турійської громади. На війні загинув мешканець села 30–літній Іван Антонюк. Чоловік як істинний патріот ще в 2015 році пішов в АТО і служив у Збройних силах України, боронячи суверенність нашої держави, до останнього подиху. Його батько Микола Антонюк, до речі, написав із старшим сином Ярославом, котрий працює в Києві в Інституті національної пам’яті, книжку про діяльність УПА на Волині.

За захисниками плакала Рівненщина. У селі Дружба Радивилівської ТГ провели в останню путь 21–літнього земляка Андрія Боровця, який героїчно загинув на російсько–українській війні, обороняючи Київ. А Гощанська громада попрощалася із загиблими мешканцями села Федорівка Владиславом Карпюком та Петром Черначуком. Під час боїв із російськими загарбниками загинули 33–річний Ігор Базелюк, який жив у селі Кам’янка на Березнівщині, і військово­службовці із сіл Копань Демидівської громади Віталій Теслюк та Вишневе — Артур Стібиш.

У боротьбі проти російського окупанта полягли бійці Павло Нікітчук зі Здолбунова і Василь Телетьон із Великого Вербчого Сарненської і Здолбунівської громад. Обірвалося життя Тараса Козлишина із Рівного. Полягли за Україну Василь Марчук із села Гільча Здолбунівського району, житель Олександрії Рівненського району Віталій Кучерук, уродженець села Рясники Гощанського району Ігор Усик.

У бою з російською диверсійною групою у Василькові на Київщині загинув 42–річний активіст УНСО Ярослав Гранітний, який перебував під слідством за підозрою у державній зраді. Про його загибель повідомив екс–керівник рівненського «Правого сектору» лікар–травматолог Роман Коваль. Він, зокрема, на своїй фейсбук-сторінці написав, що разом з Ярославом Гранітним загинули бійці Рівненської добровольчої групи Степан Ковалюк та Сергій Пущенко...

Героям слава!

Останні новини війни:

Усі новини російсько-української війни – тут. 

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel