Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Не подобається у нас?Тоді – «тю-тю – на Воркутю!»

Волинь-нова

Не подобається у нас?Тоді – «тю-тю – на Воркутю!»

Пропонуємо прочитати найяскравіші за тиждень цитати

Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО, про те, як після звільнення окупованих територій Донецької та Луганської областей порозумітися з тамтешніми жителями:

 

 «Це не нам з ними, це їм з нами. Це фундаментальна річ. Це їм з нами треба порозумітися, а не нам з ними. У нас є кордони, і якщо когось не влаштовують ті закони і правила, які діють на території нашої країни, ми нікого не тримаємо. Світ великий. Вони можуть поїхати у Сполучені Штати, у Німеччину, куди завгодно. Або – в Якутію, або – Воркута. Де їх там ще чекають?».

Володимир АР’ЄВ, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність», дивується із внутрішньої політики влади:

 

  «Від цього стискаються кулаки. Мимоволі. Природна реакція. Зараз пішла масова атака на волонтерів. Зараз пішла масова атака на опозиційних політиків і активістів. Зараз пішла атака на військових, які говорять правду. Влада почала думати про вибори. Тому притомні громадяни мають привести очільників держави до тями. Владо! Офіс Президента і філії!

Ваш ворог – не військові, волонтери, активісти і опозиція. Ваш і наш ворог – росія, кремль і путін. І до виборів ще дуже далеко.

Шкода, що доводиться нагадувати».

Олег ЖДАНОВ, військовий експерт, про те, чи вистояла б у війні Україна без західних союзників:

 

 «Якби не країни НАТО, я думаю, що ми впали б, напевно, протягом двох-трьох місяців, не більше. Чому? Тому що згадайте: зброя ближнього бою, яка нас рятувала дуже сильно в перші місяці війни, почала надходити із грудня. От якби цих надходжень не було, то на власних запасах ми більше, ніж два місяці, не протрималися б. Ми боремось завдяки допомозі наших партнерів».

Євген ГОЛОВАХА, соціолог, сподівається на «бебі-бум» після війни:

 

 «В умовах війни наша народжуваність суттєво зросте. Це об’єктивні речі й цікавий феномен будь-якої країни, яка перебуває під постійною загрозою військових дій… Дані по Києву за перший місяць війни свідчать: різниця між хлопчиками та дівчатками за кількістю новонароджених становила 60 на 40, хоча зазвичай — ​55 на 45. Ці новонароджені кияни були зачаті до широкомасштабного вторгнення рф, бо природа завжди відчуває загрозу, яка встигла сформуватися у нашій свідомості. Так що під час та після війни на Україну чекає справжній бум народжуваності. І я дуже на це сподіваюся!».

Юрій БУТУСОВ, журналіст, про те, що заборона публічно коментувати військові дії будь-кому, крім Збройних сил, має стосуватись не тільки журналістів та експертів, а й представників влади:

 

 «На мій погляд, заборона такого роду має бути абсолютною для тих, хто працює у владі. Головне, щоб правилам слідувала влада, керівництво, саме вони встановлюють стандарти поведінки для суспільства. Бо саме представники влади щоденно розповідають про різні плани, хід бойових дій, трактують оперативну обстановку, дають прогнози та власні оцінки, тобто сама влада створює дискусію на військові теми. Чи, може, Міноборони радить припинити виступи саме представників Офісу Президента?

Інакше виглядає дивно рекомендація заборонити повністю коментувати війну простим громадянам та блогерам».

Володимир ГЕВКО, маркетолог і блогер, про Володимира Зеленського і долю демократії в Україні:

 

 «Найважливіша цінність демократії, за яку ми всі боремось і за яку бореться весь цивілізований світ, – це змінність влади. Це означає, що яким би ти не був крутим і хорошим президентом, хоч ти сам Барак Обама чи Маргарет Тетчер – якщо закінчився твій термін, ти встаєш і без жодних питань звільняєш свою посаду. І віддаєш владу наступному президенту, якого обрав народ. Якого б він там вже собі не обрав, це діло десяте. Порошенко з цим завданням справився достойно – він встав і пішов, і навіть не пробував фальшувати, впливати на вибори чи використовувати адмінресурс. Так само вчинив Ющенко. В Кучми і особливо Януковича з цим були великі проблеми, що, безперечно, маркує їх як узурпаторів влади. Як із цим завданням справиться Зеленський – цікаво побачити».

Читайте також: «Що Залужний повідомив кремлю: три важливі меседжі».

Реклама Google

Telegram Channel