Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
І квіти лотоса, і риби, і пітон, і слон...

Волинь-нова

І квіти лотоса, і риби, і пітон, і слон...

Усе це зібрав на собі київський Будинок із химерами (1901–1902) архітектора Владислава Городецького. А всі оті міфологічні скульптурні прикраси на ньому стали чудовою рекламою...

...А чого саме рекламою – ви дізнаєтесь, коли ми спочатку нагадаємо запитання, яке вже за час нашої двотижневої перерви більшість із вас встигла й забути.

«Гранатобуз із секретом-18»

Коли вони сняться жінкам – до збільшення роду. А поруч – квіти лотоса, ще й пітон і навіть слон… Всяке птаство і звірина. Лесю Українку, знавчиню міфів і легенд, це теж, переконані, надихало, хоч і лякало. І той обраний, хто нині на них має змогу щодня споглядати протягом певного терміну, напевне, знає, що рушієм всього – зокрема, описаного у цих реченнях «дивного світу» – стала реклама. А речовину, яку цей «дивен світ» рекламував, ми сьогодні і заховали.

Мішок чого знаходиться у гранатобузі?

Скульптурні прикраси на Будинку з химерами за власними ескізами Владислава Городецького виконав його компаньйон – міланський скульптор Еліо Саля. А сама будова постала над крутим урвищем на вулиці Банківській (поблизу Офісу Президента України). «Ви мусите переконати всіх, що цемент надійніший будівельний матеріал, ніж вапно», – твердив архітекторові власник одного з перших цементних заводів у Києві пан Ріхтер. Кажуть, задля реклами свого товару він безкоштовно постачав цементом будівництво Городецького.

Тож цього разу, як ви зрозуміли, ми заховали у гранатобузі мішок цементу. Впоралися із цим завданням лише двоє наших учасників – це Наталія Белая із міста Винники Львівської області і Сергій Ковальчук із Хмельницького.

Від їхнього імені ми і перекажемо по 100 гривень на підтримку ЗСУ.

Переможцям туру – низький уклін, а нам час шукати нових.

«Гранатобуз із секретом-20»

Предмет, захований сьогодні нами, безперечно, є у вас вдома. Але коли три століття з гаком тому в країні серів і джентльменів на нього ввели податок, багато хто із бідняків почав позбуватися його. Настала домашня ера мулярів і художників. Хоча відмова від нього призвела до значного збільшення хвороб. Скільки народу передчасно пішло із життя за ці 150 літ, поки нарешті скасували податок...

«Ви мусите переконати всіх, що цемент надійніший бутівельний матеріал ніж, вапно», – твердив архітекторові власник одного з перших цементних заводів у Києві пан Ріхтер.

А ще захований нами предмет згадується у прислів’ях про щастя і товкача, у загадці про оселю з людьми. Декого цей предмет пов’язує з Європою, а мені він асоціюється із дуже цікавими новинами на українському телебаченні... Хоча тепер чи не в кожному випуску новин з’являється цей предмет, а так хотілося б, щоб тільки в рекламі.

Навіть продовження речення «Якщо дівчина з веслом, то хлопець – ...» може вас вивести на нього. Хоч, звісно, ці предмети – антиподи.

Що знаходиться у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 18 вересня (включно) тільки у вигляді sms-повідомлення на номери: 0501354776 і 0672829775, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я і прізвище (наприклад: «Гранатомет» (Галина Гармата)). Цей номер і братиме участь у щотижневому жеребкуванні при розіграші призових волонтерських 200 гривень (100 – від газети «Волинь» і 100 – від «Цікавої газети на вихідні»), якщо правильних відповідей буде більше, як одна. Виграні кошти ми перекажемо на допомогу українській армії, вказавши ваше ім’я як волонтера-благодійника.

Б’ємо путіна на всіх фронтах!

Грицько ГАРБУЗ

Читайте також: «А вас цілували в тролейбусі незнайомці? - історії з луцького транспорту».

Реклама Google

Telegram Channel