Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Волиняни хотіли отримати «фінансову допомогу» і потрапили до рук шахраїв

Будьте обережні!

Фото Нацполіція.

Волиняни хотіли отримати «фінансову допомогу» і потрапили до рук шахраїв

Чимало шахрайств, які нині реєструють у нашій області, стосуються отримання фейкової грошової допомоги від нібито міжнародних та українських соціальних організацій

Однак, у бажанні отримати декілька сотень гривень люди втрачають десятки тисяч.

Про це повідомляє поліція Волині.

Шахраї розміщують у відомих соцмережах публікації, в яких обіцяють «компенсації» або отримання «фінансовової допомоги». Такі оголошення поширюють у групах, телеграм-каналах, вайбері, фейсбуці, надсилають особистими повідомленнями, інколи навіть запускають яскраву рекламу, аби більше людей «клюнули» на пропозицію.

62-річний мешканець обласного центру також в бажанні отримати допомогу позбувся 24 тисяч гривень, а 48-річна ковельчанка – 20.

Оскільки з початку війни справді багато українців отримували певні кошти, громадяни, довіряючи, переходять за вказаним посиланням, вводять там запитувану інформацію – і замість допомоги втрачають свої гроші. 

Так, 53-річного лучанина ошукали на понад 45 тисяч гривень. 62-річний мешканець обласного центру також в бажанні отримати допомогу позбувся 24 тисяч гривень, а 48-річна ковельчанка – 20. Усі вони на оголошення про отримання коштів натрапили у телеграм-каналах, потім перейшли на так звані фішингові сайти, які візуально були схожі на банківські, ввели там логін, пароль до онлайн-банкінгу та код перевірки, який надійшов повідомленням. Саме так вони надали доступ до своїх рахунків шахраям, а ті вивели звідти всі наявні кошти.

Волинян просять не довіряти інформації від неперевірених джерел! Також закликають пам’ятати, що про виплати допомоги та компенсації варто дізнаватися лише з офіційних сайтів держорганів чи організацій, але аж ніяк не з телеграм-каналів, чат-ботів та груп у фейсбуці. Також можна відвідати місцеві установи соцзахисту, аби переконатись у достовірності тієї чи іншої інформації. 

Повідомляють, що ніколи не можна вводити реквізити банківських карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Але якщо все-таки помилково ввели їх, варто негайно заблокувати картку.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Telegram Channel