Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Мене проймає гордість, що куртка покійного чоловіка зігріє когось з українців»

У кишеню француженка поклала записку.

Волинь-нова

«Мене проймає гордість, що куртка покійного чоловіка зігріє когось з українців»

Француженка Ізабель дякує нам. А ми, українці, маємо вкотре подякувати… всьому світу

Свідком цієї історії стала під час останньої зустрічі з другом – волонтером Валерієм Курстаком. До нього як одного зі співзасновників благодійного фонду «Перемога УА» підійшла колега по громадській діяльності й поклала на стіл лист, акуратно написаний французькою мовою на аркуші з учнівського зошита.

Виявилося, що це послання випадково знайшли в одній із чоловічих курток серед інших добротних речей гуманітарного вантажу, який надійшов із Франції. Його зміст зацікавив усіх, тому швиденько звернулися до перекладача. В листі зазначалося: «Раніше ця куртка належала моєму чоловікові, якого вже немає серед нас. Але я впевнена, і мене проймає гордість від того, що цей одяг може зігріти когось із українців. Я просто в захваті від вашої стійкості й хоробрості. Тримайтеся! Ізабель». І внизу – назва міста: Бургуен-Жальє.

Я просто в захваті від вашої стійкості й хоробрості. Тримайтеся! Ізабель.

Від таких теплих слів важко було стримати емоції. Десь там, у далекій благополучно-романтичній Франції живе жінка на ім’я Ізабель із власними турботами, захопленнями, поглядами – і вважає за потрібне висловити свою повагу до нас, постраждалих від сусідів-нелюдів, але нескорених українців…

Голова БФ «Перемога УА» Ірина Горун відразу почала міркувати, як розшукати меценатку Ізабель, аби їй подякувати – не стільки за куртку, як за увагу й моральну підтримку. Знайшла сайт міста, що розташоване за 430 км від Парижа й 39 км від Ліона, із населенням трохи більше як 26 тисяч осіб, і за посередництвом подруги, яка давно мешкає в Парижі, звернулася до їхнього мера по допомогу, а він, у свою чергу, закликав співвітчизників, які знають жінку з таким ім’ям, відгукнутися або ж її саму, якщо прочитає, зголоситися. 

Це ще одне маленьке підтвердження того, що цивілізовані країни на нашому боці. З великим трепетом у серці щоразу сприймаємо інформацію про системну допомогу, яка постійно надходить в Україну. І, безперечно, спектр зосередження змістився саме на те, чого найбільше потребують наші бійці: зброї, важкої техніки, засобів ППО тощо. А ще – на тих іноземців, які прийшли добровольцями боронити нашу землю. Інтернаціональний легіон територіальної оборони Збройних сил України – військова частина ЗСУ, в якій служать військові – громадяни інших країн, налічує майже 20 000 осіб із 55 країн світу. З останніх повідомлень: найкращий американський пілот F-16 Ден Гемптон, який має 151 бойовий виліт і брав участь у бойових діях в Іраку, Косово та Перській затоці, готовий їхати воювати в Україну…

Разом з тим не забуваймо, що російська ідеологічна машина не зупиняється ні на мить. Та як би не старалася ворожа кремлівська пропаганда посварити нас із демократичним світом, Україна була, є і завжди буде частиною Європи. І це щоденно доводить наша незламна нація, наші мужні захисники.

Читайте також: 21-літній волинянин Іван Висоцький залишив у Польщі роботу, аби віддати життя за Україну.

Реклама Google

Telegram Channel