Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Вандали понівечили могилу 21-літнього Героя

А як потім зможе жити той, хто це зробив?..

Фотоколаж із сайту telegraf.com.ua.

Вандали понівечили могилу 21-літнього Героя

На Рівненщині невідомі зламали хрест, побили табличку та порозкидали вінки на могилі військового

 Артур Глинський загинув на Херсонському напрямку у вересні. У молодого воїна залишилися дружина та маленька дитина. Він був командиром вогнеметного відділення. Похований на місцевому кладовищі у селі Рогізне на Демидівщині.

Як розповіла «Телеграфу» сестра Артура, Каріна Микуляк, кілька тижнів тому з могили Героя зняли прапор України. За її словами, невідомі зрізали кріплення: «Воно було відрізане. Знайшли прапор у дворі, де ніхто не живе, біля батюшки», – каже дівчина.  

Родичі не погоджуються з версією правоохоронців про вітер та сподіваються  на справедливе розслідування.
Родичі не погоджуються з версією правоохоронців про вітер та сподіваються на справедливе розслідування.

Через 3 тижні стався новий кричущий випадок. Рідні виявили, що могила Артура понівечена – хтось зламав хрест, розкидав вінки та навіть розтрощив табличку.

Pідні мають певні підозри, однак обґрунтувати їх поки що нічим не можуть.

«Ми викликали на місце поліцію. Вони запитали, чи це не вітер здув... На їхню думку, прапор замотав хреста, оскільки був сильний вітер, – і зламав його», – обурюється Каріна.

За її словами, вітер не міг такого зробити, інші могили були цілими, та й місце події виглядає так, ніби хтось навмисне ламав хрест. Поліція попросила у дружини Героя написати пояснення й врешті відкрила кримінальне провадження.

Нині родина бажає знайти винуватців. За словами сестри Артура, у селі її брата всі любили та поважали, були з ним у хороших стосунках. Попри це, рідні мають певні підозри, однак обґрунтувати їх поки що нічим не можуть. Тому просять допомоги у поліції. І, звісно, не погоджуються з версією правоохоронців про вітер та сподіваються на справедливе розслідування.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel