Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
Справу волинського митника на 704 тисячі доларів... закрили

За 1,5 року розслідування правоохоронці так і не оголосили підозри митнику.

Фото УП.

Справу волинського митника на 704 тисячі доларів... закрили

Посадовця звинувачували у незаконному збагаченні

Майже два роки тому на дорозі Київ–Чоп у Рівненській області в багажнику автівки колишнього начальника відділу митного оформлення поста «Ягодин» Михайла Бурдейного знайшли понад 700 тисяч доларів США.

Згодом з’ясувалося, що ні Audi Q7, ні знайдені у ньому кошти керманичу не належать.

Названий власник арештованих коштів раптово забажав переказати всі кошти на ЗСУ.

Мільйонер, гроші якого перевозив посадовець, у суді пояснив, що отримав цю суму від брата, який продав готельний комплекс і планував придбати за них комерційну нерухомість. Названий власник арештованих коштів раптово забажав переказати всі кошти на ЗСУ. Порив благодійності підтримали і сторона захисту, і обвинувачення. Впродовж місяця судді розглянули клопотання про скасування арешту грошей і передачу їх на армію, втім, його відхилили. Подальша доля коштів невідома.

За даними журналістів програми «Гроші», вказана сума належить сім’ї Хусейна Дукаєва, який родом із Вінниці, а нині – депутат Кам’янець-Подільської районної ради від Радикальної партії Олега Ляшка. 

Цікаво, що за 1,5 року розслідування правоохоронці так і не оголосили підозри волинському митнику, а належність коштів родині депутата підтверджується лише протоколами допиту свідків.

Сергій ВИШЕНЬКА.

Реклама Google

Telegram Channel