Курси НБУ $ 39.67 € 42.50
«Одних москва може прийняти, других – СБУ...»

Голова упц (московського патріархату) митрополит Онуфрій (Березовський) у своїй резиденції в Києво-Печерській лаврі. А на стіні – портрет московського патріарха кирила, глави російської православної церкви. Київ, 4 січня 2017 року.

Фото із сайту radiosvoboda.org.

«Одних москва може прийняти, других – СБУ...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

 

  Сергій ВИСОЦЬКИЙ, політик, журналіст, про видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт путіна:

«Якщо серйозно, то для путіна це все. Чорна мітка. Для того, хто думав, що йому усе можна. Що він вичекає. Пережде. Домовиться потім. Розрулить. Ні… Ми живемо у постійному пеклі. Але його внутрішнє пекло зараз більше в тисячу разів. Бо тепер до самого кінця одна думка: хто з його ж людей вдарить у спину першим».


 

 КУПОЛ, командир батальйону 46-ї аеромобільної бригади, авторитетний воїн, розповів про проблеми в українській армії в інтерв’ю американській пресі (після цього його понизили на посаді – перевели в навчальний центр, але він написав рапорт про відставку. – Ред.):

«Я отримую 100 нових солдатів. Мені не дають часу на підготовку. Кажуть: «Веди їх у бій». А ці солдати просто кидають все і біжать. І все. Розумієте чому? Тому що солдат не стріляє. Я його питаю чому, а він каже: «Я боюся звуку пострілу». І чомусь він ніколи не кидав гранату. ...Нам потрібні інструктори НАТО в усіх наших навчальних центрах, а наших інструкторів потрібно відправити в окопи. Тому що вони не впоралися зі своїм завданням».

Нам потрібні інструктори НАТО в усіх наших навчальних центрах, а наших інструкторів потрібно відправити в окопи. Тому що вони не впоралися зі своїм завданням».


 

 Віктор ШВЕЦЬ, правник, народний депутат кількох скликань, про видачу Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт путіна:

«Такого приниження путін ще ніколи не відчував за усі довгі роки своєї кар’єри. Це не просто приниження як керівника держави, це підтвердження його агресії проти України. Міжнародний авторитет путіна був і до цього рішення МКС на надзвичайно низькому рівні, а тепер він втратив будь-які позитивні елементи колись грандіозного авторитету. Для російського населення це теж буде колосальне приниження, адже їхній президент – міжнародний злочинець. Кожна мати, дружина чи сестра, відправляючи на війну в Україну свого сина, чоловіка чи брата, тепер повинні усвідомити, що їхні рідні і близькі є спільниками путіна».


 В’ячеслав КИРИЛЕНКО, нардеп III–VIII скликань, колишній віцепрем’єр-міністр і міністр культури про розрив договору оренди між  заповідником «Києво-Печерська лавра» та монастирем упц (мп), який означає, що ченці цієї конфесії мають покинути лавру до 29 березня:

«Звісно, гундяєвці не хочуть залишати лавру. Нашу українську Києво-Печерську лавру, у якій їм, на жаль, так довго було затишно. Кажуть, що їм нема куди подітися. Ну чому ж. Одних москва може прийняти, других – СБУ з огляду на колабораціонізм, треті взагалі з московською церквою можуть порвати, теоретично. Так що вибір є».


 

 Олексій ДАНІЛОВ, секретар РНБО України, про те, чи застосовуватиме Україна силу до монахів української православної церкви московського патріархату, які відмовляються виселятися з Києво-Печерської лаври:

«Звичайно, не буде ніякого застосування фізичної сили, насильства. Ми не російська федерація. Але ми точно будемо виконувати те, що належить нам, з урахуванням тих нормативно-правових актів, які діють на нашій території. Українська держава не виступає проти церкви. Інша справа, що цим користуються представники фсб рф, які є безпосередньо в певній кількості в цьому середовищі... Ми ж не проти церкви. Але ми проти впливу на державу цих речей. Ви не маєте права державі диктувати, ви не можете державу тримати в заручниках».


 

 Юрій ЛУЦЕНКО, політик, ексгенпрокурор, боєць ЗСУ, про інформаційну політику:

«Мене бісить, що про війну нам розповідають радники радників з «буковинського котла», або ексриги (колишні депутати від Партії регіонів. – Ред.) – хто завгодно, тільки не люди, які дійсно у цьому компетентні. У нас на сьогодні, якщо не помиляюся, 2,5 тисячі Героїв України, десятки тисяч нагороджених – то чому ми їх не бачимо на екрані? Крім трубадурів Офісу Президента, там тільки пес Патрон, і той тільки тому, що не може балотуватися. Це неправильно, це штучне закриття для суспільства думок справжніх і компетентних Героїв війни».


 

 Антон ГЕРАЩЕНКО, політик, прокоментував новину, що путін нібито побував у Маріуполі:

«Ну-ну, гітлер теж приїжджав до захопленого Маріуполя. У грудні 1941 року. Багато істориків та сучасників, таких як німецький генерал Альфред Йодль, стверджували, що саме тут гітлер уперше зрозумів, що війну програно.

А так про приїзд гітлера розповідають маріупольські краєзнавці: «Жодних вишуканих страв для шикарного банкету в Маріуполі не організовувалося, оскільки приїзд був раптовим, пізнім, та й сама напружена обстановка, яка склалася на фронті, не сприяла цьому». Минуло понад 80 років, а нічого не змінилося. І фінал історії буде таким самим».


 

 Єгор  ФІРСОВ, колишній народний депутат, боєць ЗСУ, про майбутній український контрнаступ:

«Усі думають, що контрнаступ – це обов’язково, як було в Харківській області, коли майже без втрат звільнили 150 населених пунктів. Але зараз ситуація інша. Ворог зробив висновки, збудував серйозні укріпрайони, проводить відео­спостереження по всій лінії фронту 24 години на добу. Це я не до того, що не треба звільняти території. Я до того, що не варто ставитися до ЗСУ, як до футбольної команди, спонукаючи оплесками і гаслами до бою. Ви не уявляєте, скільки сил і поту витрачається на те, щоб відбити у ворога невеличку посадку за 300 метрів від твоїх позицій. А люди чомусь сприймають контрнаступ так легко, ніби це схопив автомат, «тра-та-та» – і в дамках…». 

Читайте також на volyn.com.ua: «Порошенко розповів, які санкції стали особливо болючими для путіна».

Реклама Google

Telegram Channel