Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Як правильно мити полуниці

Корисні поради!

Фото із фейсбук-сторінки Anastasiia Riabokin

Як правильно мити полуниці

Всім відомо, що немитих полуниць їсти не можна, навіть якщо вони з вашого саду – ягоди можуть бути заражені паразитами, кишковою паличкою, містити залишки пестицидів

Не нехтуйте основними правилами миття ягід:

  • мийте полуниці тільки під проточною водою – просте ополіскування в мисці не очищає;
  • тримати ягоди під струменем води потрібно доти, поки вона не стане зовсім чистою;
  • якщо полуниці дуже брудні, замочіть їх у воді на кілька хвилин, весь бруд і пісок осядуть на дно, а ягоди спливуть нагору, їх потрібно вибрати і знову промити під проточною водою.

Використовуйте для миття полуниць сіль, соду або оцет – шкоди від них не буде, а користь очевидна.

Навіщо мити ягоди із сіллю

Ймовірно, кожен знає, що в солоній воді замочують черешні, щоб позбутися черв'ячків. З полуницями ситуація схожа: ягоди потрібно замочити в солоній воді, щоб позбутися крихітних жучків, личинок плодових мух, яких зверху на полуниці не видно.
Приготуйте розчин у розрахунку 1 ч. л. солі на 1 склянку теплої води, дайте охолонути і замочіть у цій рідині полуниці на 5 хвилин, вода має покривати ягоди. Потім промийте полуницю під проточною водою.

Виручить сода

Звичайна харчова сода допомагає видалити бруд і сліди пестицидів. Розведіть 1 ч. л. харчової соди в 1 л води і помістіть у цей розчин ягоди на 5 хвилин. Потім ретельно сполосніть під проточною водою.

Який оцет годиться для миття ягід

Оцет, як і сода, допомагає не просто змити з ягід землю і пісок, а й запобігти отруєнню, адже на них можуть міститися яйця гельмінтів, бактерії, залишки пестицидів. Але використовувати для цього потрібно не звичайний столовий оцет, а яблучний 6-відсотковий. Змішайте 1 частину оцту і 3 частини води, замочіть полуниці в цьому розчині на 5 хвилин. Ретельно промийте ягоди після цього.

Схожі публікації:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel