Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
До паски треба шинки і ковбаски. Рецепти

Протягом століть набір основних продуктів у великодньому кошику залишається незмінним.

Фото із сайту central-ua.tv.

До паски треба шинки і ковбаски. Рецепти

А ще – салатів (як же на свято без них?), голубців, холодцю, гірчички, хрону... і всього, що підкаже вам ваша кулінарна фантазія чи народні традиції. Або наша добірка рецептів :)

Салат «Весняночка»

Інгредієнти: 2 курячі філе, 5 варених яєць, 1 довгий огірок (або 2 короткі), по пучку зеленої цибулі та кропу, 0,5 скл. підсмаженого соняшникового насіння, 200 мл майонезу, 1 ст. л. діжонської гірчиці, сіль та мелений чорний перець – за смаком.

Приготування. Курятину промити, обсушити, замаринувати в солі та спеціях і спекти. Охолодити і покраяти м’ясо соломкою. Так само нарізати яйця та огірок. Зелень дрібно посікти. Зсипати в миску всі інгредієнти (залишити трохи соняшникового насіння і кропу для посипання салату), посолити. Для заправки змішати майонез, гірчицю, перець, влити цей соус до решти продуктів, вимішати і викласти в салатник. Зверху притрусити насінням та кропом.

Наша добірка рецептів.

Закуска «Курчатка»

Інгредієнти: 10 варених яєць, 1 плавлений сирок, 2 зубочки часнику, 1 ст. л. майонезу, 1 невеличка варена морквина, перець горошком, зелень для оздоблення.

Приготування. Із варених яєць зрізати «шапочки», вийняти жовтки і потерти їх на дрібну тертку, а також сирок і часник. Вимішати начинку з майонезом. Із моркви вирізати трикутнички-«дзьобики». Нафарширувати білки, кладучи начинку з горбком, накрити попередньо зрізаними «шапочками», вставити «дзьобики» й очки з перцю. Подавати на встеленому зеленню блюді.

Шинка «Ідеальна»

Інгредієнти: 2,5 кг шинки, 100 г солі (по 50 г на сухий і мокрий маринад), по 0,5 ч. л. меленого перцю і цукру, 1 головка часнику, 3–4 лаврові листки, духмяний перець, гвоздика (до смаку).

Приготування. Змішати 50 г солі, по 0,5 ч. л. цукру і чорного перцю, подрібнений часник. М’ясо промити, обсушити, натерти цим сухим маринадом, покласти в емальований посуд на 24 години. Через добу закип’ятити 1 л води, додати 50 г солі, лаврове листя, гвоздику, духмяний перець. Охолодити маринад і залити ним шинку. Щодня перевертати. У такому розсолі м’ясо можна тримати до тижня. Потому вийняти з маринаду, загорнути в марлю (для копчення) або пергамент чи рукав для випікання і закоптити чи спекти.

Печінкові млинці з начинкою

Інгредієнти: 0,5 кг печінки, 150 мл молока, 1–2 цибулини, 3 яйця, 4 ст. л. борошна, 0,5 ч. л. солі, 100 г вершкового масла, олія для смаження; для начинки – 2 морквини, 300 г печериць, 2 плавлені сирки, 3–4 ст. л. майонезу, сіль, перець, зелень – за смаком.

Приготування. Печінку вимити, видалити плівку, пропустити разом із цибулею через м’ясорубку. Щоб тісто було ще ніжнішим, можна збити блендером. Додати просіяне борошно, яйця, молоко, м’яке вершкове масло, сіль і знову добре збити, щоб маса збільшилася в об’ємі. Накрити плівкою і залишити на 15 хвилин, після чого смажити млинці на сковороді з невеликою кількістю олії. Для начинки: моркву натерти на дрібній тертці й смажити до м’якості в невеликій кількості олії та води, всипати гриби, нарізані соломкою, посолити, додати спеції й тушкувати до готовності. Плавлений сирок натерти на тертці, змішати з морквою і грибами, додати майонез, сіль, спеції, зелень за смаком і добре вимішати. Викласти начинку на млинці, згорнути рулетом і поставити в холодильник на годину, щоб вони застигли. Подавати, нарізавши невеликими шматочками.

Реклама Google

Telegram Channel