Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Що треба знати про приготування страв у рукаві?

Візьміть до уваги!

Фото poradnyk.com.ua.

Що треба знати про приготування страв у рукаві?

Хочете, щоб страви були смачними, ароматними, соковитими, але при цьому не надто жирними, корисними для здоров'я? Є кілька способів, один із них – запікання в рукаві

Рукав для запікання являє собою довгий і щільний жаростійкий поліетиленовий пакет. У нього укладають продукти, рукав зав'язують, після чого поміщають у духовку або в мікрохвильову піч. Готувати в рукаві можна (і потрібно) без жиру: продукти готуються у власному соку – в результаті їжа виходить соковитою, смачною, ароматною і при цьому більш корисною.

Запекти в рукаві можна практично все: птицю, м'ясо, рибу, овочі. Перевага в тому, що одночасно приготуєте і другу страву, і гарнір. Скажімо, якщо пекти м'ясо разом з картоплею, вона просочиться соком від м'яса і буде більш ароматною.

Читайте також: «До паски треба шинки і ковбаски. Рецепти«.

Якщо м'ясо потрібно замаринувати перед готуванням, можна зробити це прямо в рукаві, а потім у ньому ж і пекти.

Схожого ефекту можна досягти, якщо запікати страви у фользі. Але багато господарок надають перевагу рукаву, бо, по-перше, він міцніший, більш герметичний, тож менша ймовірність, що витече сік, а по-друге, завдяки його прозорості легше оцінити ступінь готовності страви на око. До того ж при запіканні в рукаві відпадає необхідність мити духовку і деко.

Якщо ви вирішили спробувати готувати в рукаві, зверніть увагу на кілька важливих моментів. 

  • Рукав для запікання зазвичай має значну довжину (не менш як 3 метри), для готування страв відрізають шматок потрібної довжини: орієнтуйтеся на об'єм продуктів і не забудьте додати по 10 см з кожного боку для зав'язування.
  • Після підготовки (маринування, додавання спецій) продукти щільно укладають у рукав, його кінці зав'язують за допомогою дроту (продається разом з рукавом) або спеціальних вогнетривких фіксаторів (затискачів). Якщо немає дроту або затискачів, можна скріпити ниткою, степлером або просто зав'язати на вузол. Зафіксувати потрібно доволі щільно, щоб при готуванні не витік сік. Можна спочатку зав'язати рукав з одного боку, покласти в нього продукти, а потім зав'язати другий кінець – багато хто вважає такий спосіб зручним. 
  • Якщо м'ясо потрібно замаринувати перед готуванням, можна зробити це прямо в рукаві, а потім у ньому ж і пекти (якщо маринад не занадто рідкий і його не занадто багато).
  • Зверху в рукаві бажано зробити кілька проколів: при готуванні утворюватиметься пара, і якщо їй буде нікуди виходити, рукав може просто тріснути. Наповнений рукав кладуть на деко і ставлять у духовку, бажано попередньо розігріту. Перш ніж нагрівати духовку, подивіться на упаковці, яку максимальну температуру витримує рукав (як правило 230°С).
  • Врахуйте, що якщо рукав щільно закритий, готова страва буде без рум'яної скоринки. Щоб отримати скоринку, хвилин за 10–15 до закінчення запікання треба розрізати рукав: м'ясо встигне підрум'янитися, але не втратить сік.

Так що готова страва одночасно буде соковитою і підсмаженою. 

Реклама Google

Telegram Channel