Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Українці намагалися відбити Запорізьку АЕС, але зазнали невдачі

Через найбільшу в Європі атомну станцію росія тероризує увесь світ.

Фотоколаж із сайту pravda.com.ua.

Українці намагалися відбити Запорізьку АЕС, але зазнали невдачі

Британська газета Times опублікувала матеріал, присвячений спробі Збройних сил України зайняти територію атомної станції, де перебувають російські окупанти

У ніч на 19 жовтня 2022 року близько 600 військових на 30 катерах зі зброєю, у тому числі з великокаліберними кулеметами, гранатометами MK-19 та протитанковими засобами, спробували висадитися на лівий берег Дніпра, де розташована найбільша у Європі АЕС.

«Ідея полягала в тому, що в бою зможе брати участь лише піхота, вони не зможуть застосувати проти нас артилерію, оскільки це атомна станція, – цитує газета одного з військових. – Їхня оборона була дуже щільною, все заміновано.

Коли ми стали наближатися, вони навіть підтягнули танки та артилерію і почали обстрілювати нас прямо на воді». У результаті лише невеликій групі українських військових вдалося дістатися берега.

Коли ми стали наближатися, вони навіть підтягнули танки та артилерію і почали обстрілювати нас прямо на воді». У результаті лише невеликій групі українських військових вдалося дістатися берега, але після тригодинної перестрілки з росіянами на околиці Енергодара вони змушені були відступити…

Василь КІТ.

Читайте також: «Знайомтесь: головний сержант Камінь-Каширського батальйону Волинської бригади»

Реклама Google

Telegram Channel