Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Митрополит Онуфрій – громадянин росії

Подейкують, що ці пани отримували у московії не тільки «двоголові паспорти», а й величезні гроші – і все це фсб фільмувало на відео.

Фотоколаж із сайту pravda.com.ua.

Митрополит Онуфрій – громадянин росії

Черговий факт, який підтверджує залежність так званої упц (московського патріархату) від країни-агресора

Митрополит упц мп Онуфрій щонайменше 20 років має російський паспорт. Громадянство країни-агресора свого часу отримали ще понад 20 вищих священнослужителів цієї релігійної організації, яка канонічно є частиною російської православної церкви. Про це йдеться у розслідуванні «Української правди». Журналісти проаналізували витяг із системи «Роспаспорт». Згідно з ним, 20 березня 2002 року Орест Березовський (Онуфрій) отримав у москві російський паспорт. А 23 червня 2003 року він поклав у кишеню чи під ризи ще й закордонний паспорт громадянина росії. У витязі вказано, що Онуфрій уже отримував закордонний паспорт у москві – 1998 року. А отже, і російське громадянство він мав отримати раніше.

Проте предстоятель, швидше за все, лукавить, адже на зорі незалежності, щоб отримати українське громадянство, маючи російську прописку, треба було документально відмовитись від претензій на російське. 

Митрополит Онуфрій відреагував на скандальну новину, заявивши, що не вважає себе громадянином росії і що «полишив російське громадянство». За його словами, він отримав його «автоматично», бо мав колись російську прописку.

Проте предстоятель, швидше за все, лукавить, адже на зорі незалежності, щоб отримати українське громадянство, маючи російську прописку, треба було документально відмовитись від претензій на російське. Очевидно, що майбутній митрополит цього не зробив, пов’язуючи своє майбутнє з росією. Проблема в тому, що з московією пов’язував своє майбутнє не тільки громадянин Орест Березовський (Онуфрій), а й ціла велика релігійна структура, якою він зараз керує, – упц мп. Власне, вся діяльність цієї церкви протягом років і є цьому підтвердженням...

Василь КІТ.

Читайте також: «Сьогодні Велика субота: що не можна робити».

Реклама Google

Telegram Channel