Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Від путіна втік офіцер його охорони і розповів про диктатора

«Хоч я і не брав участі саме у воєнних діях, але виконувати його злочинні накази чи просто перебувати у нього на службі я не вважаю для себе можливим».

Фото із сайту 24tv.ua.

Від путіна втік офіцер його охорони і розповів про диктатора

Виявилося, що президент рф  не користується інтернетом, а після того, як у квітні минулого року Україна відмовилась капітулювати,  він потрапив у лікарню

«Не можу служити воєнному злочинцеві»

Капітан федеральної служби охорони Гліб Каракулов, який до середини жовтня 2022 року працював інженером в управлінні, яке забезпечувало для володимира путіна секретний зв’язок, виїхав за кордон і засудив війну проти України.

Центр «Досьє» нещодавно опублікував інтерв’ю з Каракуловим, проти якого в росії порушили справу про дезертирство.

За словами офіцера, було «дуже багато дзвіночків», які давали йому ясно зрозуміти, що він не готовий іти проти власного сумління, перебуваючи на службі в путіна. «Совість моя казала: «Слухай, ну це не те». У мене менш ніж через два роки мала бути пенсія. І я планував, що дослужу, закрию іпотеку і точно все – не продовжуватиму контракт. Але в лютому розпочалася злочинна війна, і я не міг іти на угоду із совістю. Я просто не міг перебувати на службі у цього президента», – сказав він. Каракулов заявив, що вважає путіна воєнним злочинцем: «Хоч я і не брав участі саме у воєнних діях, але виконувати його злочинні накази чи просто перебувати у нього на службі я не вважаю для себе можливим».

Робочі кабінети в усіх резиденціях путіна однакові, щоб по телетрансляції не можна було зрозуміти, де президент перебуває в цей момент.

Глібові Каракулову вдалося втекти за кордон під час підготовки візиту путіна до Казахстану у жовтні 2022 року. До Каракулова в Астану приїхали його дружина й дитина, і він із родиною вилетів до Стамбула за службовим паспортом. Його почали шукати за кілька годин, проте на той момент він уже був недосяжний.

путін панічно боїться за своє здоров’я та життя

В інтерв’ю офіцер-утікач розповів кілька цікавих моментів про правителя росії. Так, за його словами, президент рф не користується ні інтернетом, ні мобільним телефоном: «Вся інформація, яку він отримує, – лише від людей, які безпосередньо до нього близькі. Він живе у своєрідному інформаційному вакуумі». Водночас путін любить дивитись телевізор, але лише російське телебачення. Ба більше, у резиденціях, де зупиняється під час закордонних візитів, він вимагає наявності російського телебачення. Щоб тягнуло бодай 4 канали.

При цьому Каракулов не підтвердив чуток про смертельну хворобу путіна, зазначивши, що, наскільки йому відомо, «нічого такого надкритичного» зі здоров'ям у російського диктатора немає, звичайні вікові болячки, проте путін має серйозні страхи з цього приводу. Зокрема, він панічно боїться заразитись. «Цар» і досі дотримується самоізоляції, і перед зустріччю з ним потрібно пройти двотижневий карантин. Єдиний раз, коли диктатор позапланово потрапив у лікарню, було у квітні минулого року, коли стало зрозуміло, що бліц-криг із захоплення України провалився.

Також, за словами Каракулова, путін побоюється за своє життя. Наприклад, у жовтневій поїздці на саміт до Казахстану він зажадав поставити спецзв'язок не в кабінеті або в переговорній кімнаті у посольстві, як це бувало раніше, а в бомбосховищі. Каракулов пояснює такі заходи «параноєю». На проблеми скоріше з психічним, аніж із фізичним здоров'ям у путіна, вказує і те, що в кожне закордонне відрядження він бере із собою переговорну кабіну – куб заввишки 2,5 м, звідки може здійснювати захищені телефонні дзвінки, щоб його не почула західна розвідка.

Також спецслужбіст каже, що робочі кабінети в усіх резиденціях путіна однакові, щоб по телетрансляції не можна було зрозуміти, де президент перебуває в цей момент. Як розповів офіцер, диктатор вдає, що переміщається між містами, відправляючи, наприклад, під відеокамери порожній літак із Сочі, «щоб заплутати іноземні розвідки».

«Зараз путін дуже замкнувся. Він відгородив себе від усього світу всілякими бар’єрами, тим самим карантином, відсутністю інформації. Спотворилося у нього сприйняття дійсності», – підсумував Каракулов.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також: «Подарунки на річницю: Порошенко привіз техніку артилеристам, які потопили «москву».

Реклама Google

Telegram Channel