Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Люди знову летять на Місяць

Астронавти не висадяться на Місяць, але їхня місія прокладе шлях для приземлення наступного екіпажу.

Фото із сайту youtube.com.

Люди знову летять на Місяць

Космічна агенція США NASA назвала чотирьох астронавтів, які повернуть людство на супутник Землі після 50-річної перерви

 Крістіна Кох стане першою жінкою, яка вирушить до Місяця, а Віктор Гловер стане першим темношкірим космонавтом у такій місії. Разом з ними наприкінці наступного або на початку 2025 року на Місяць мають полетіти Рейд  Вайзман та Джеремі Гансен. Астронавти не висадяться на Місяць, але їхня місія прокладе шлях для приземлення наступного екіпажу.

Екіпаж здійснить подорож до Місяця й назад, яка має тривати близько 10 днів.

Трьох громадян США і одного канадця нещодавно представили публіці на церемонії в Г'юстоні, штат Техас. Знайомтесь і ви.

Рейд Вайзман (47 років), пілот ВМС США. У 2015-му він був учасником місії на Міжнародну космічну станцію.

Віктор Гловер (46 років), льотчик-випробувач ВМС США. Він приєднався до NASA у 2013-му та здійснив свій перший політ у космос у 2020 році. Гловер був першим афроамериканцем, який пробув на космічній станції протягом тривалого періоду – шести місяців.

Крістіна Кох (44 роки), інженер-електрик. Їй належить рекорд найдовшого безперервного перебування жінки в космосі – 328 днів. Разом з астронавткою NASA Джесікою Меїр вона брала участь у першому виключно жіночому виході у відкритий космос у жовтні 2019-го.

Джеремі Гансен (47 років), до того, як приєднатися до Канадського космічного агентства, був пілотом винищувача Королівських ВПС Канади. Він ще не літав у космос.

Екіпаж місії «Артеміди-2», по суті, має повторити політ 1968 року, який здійснив «Аполлон-8» – це був перший політ людини в космос, який досяг Місяця. Його екіпаж зробив знаменитий знімок «Схід Землі», на якому наша планета виходить із-за місячного горизонту.

Головною відмінністю цього разу буде використання технологій ХХІ століття, які NASA розробила в рамках своєї програми «Артеміда». У грецькій міфології Артеміда була сестрою-близнючкою Аполлона.

Екіпаж здійснить подорож до Місяця й назад, яка має тривати близько 10 днів. Очікується, що вже в рамках наступної місії – «Артеміда-3» – люди знову висадяться на супутник Землі. Це відбудеться принаймні через 12 місяців після «Артеміди-2» .

Василь КІТ.

Реклама Google

Telegram Channel