Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Хірург сидить за пультом: надскладні операції малюкам робить Da Vinci

Надточна ювелірна робота.

Фото із facebook.com/1tmolviv/.

Хірург сидить за пультом: надскладні операції малюкам робить Da Vinci

Вперше у Східній Європі однорічну дитину прооперували за допомогою робота. Унікальне втручання на інноваційному апараті виконали хірурги  Лікарні Святого Миколая у складі роботичної команди Першого медичного об’єднання Львова

 

 Найменшому пацієнту, якого прооперували за допомогою робота 

Da Vinci, лише 1 рік і 4 місяці. Це Ярославчик із Вінниччини. У хлопчика вроджена аномалія — надто малий отвір у сечоводі правої нирки. Через це у малюка погано відходила сеча, накопичувалася рідина, а нирка постійно запалювалася.

Аби сечовидільна система Ярославчика почала нормально функціонувати, йому необхідно було нормалізувати потік сечі — провести реімплантацію сечоводу. А саме: зробити новий отвір між сечоводом та сечовим міхуром, по якому сеча добре відходитиме від нирки.

Щоб маленький пацієнт ліпше переніс хірургічне втручання і швидше відновився, лікарі вирішили оперувати за допомогою Da Vinci. Ця сучасна роботизована система дає змогу проводити операції малоінвазивно – без великого розрізу. А отже, менш травматично та з мінімальною крововтратою. 

Хірург сидів за спеціальним пультом і керував «руками» робота, які оперували дитинку всього лише через кілька проколів. Зображення завдяки відеокамері транслювалося перед лікарями на великому екрані. Надточна ювелірна робота. 

Ця сучасна роботизована система дає змогу проводити операції малоінвазивно – без великого розрізу. А отже, менш травматично та з мінімальною крововтратою. 

Ярославчик добре переніс операцію. Останні аналізи показують: нирка вже стала працювати значно краще.

Ще одна маленька пацієнтка, яку нещодавно також прооперували за допомогою робота, — Євгенія  з Хмельниччини.  Їй уже майже 2 роки. У дівчинки було багато діагнозів, пов’язаних із порушенням роботи сечовидільної системи. 

Досить складна аномалія сечових шляхів: нирка та сечовід у дитини подвійні. Через це у Євгенії теж погано відходила сеча. Після низки обстежень і консультацій у Хмельницькому та Житомирі сім’я звернулася до спеціалістів дитячої Лікарні Святого Миколая.

Урологи разом із командою хірургів за допомогою Da Vinci видалили фрагмент подвоєної нирки, який не виконував своєї функції. При цьому не пошкодивши здорової частини органа. Маленька Євгенія швидко відновилась після операції і тепер здорова.

Інноваційний хірургічний апарат Da Vinci уже понад 2 роки допомагає лікарям Першого медичного об’єднання Львова оперувати найскладніші патології, роблячи при цьому мінімальні розрізи. За цей час виконано вже близько 50 хірургічних втручань. Період відновлення пацієнтів Da Vinci коротший у кілька разів, аніж після звичайних операцій.

За матеріалами Першого медичного об’єднання Львова.

Оксана СКРИПАЛЬ.

Читайте також: «Волинського депутата помітили на французькому курорті «Куршавель»

Реклама Google

Telegram Channel