Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Виручить листкове тісто: підбірка найкращих рецептів випічки

Готові вироби з листкового тіста мають шарувату структуру, зовнішні шари – тверді, внутрішні – м'які.

Фото із сайту alekon.org.

Виручить листкове тісто: підбірка найкращих рецептів випічки

Чудові пироги, торти, рогалики, печиво, піцу, хот-доги, чебуреки... Дуже зручно купити магазинне листкове тісто і зберігати його в морозилці, але можна при бажанні і самотужки приготувати його про запас

Слойки з ананасом

Інгредієнти: 500 г листкового тіста, банка консервованих ананасів (кільцями), цукрова пудра.

Приготування. Дістаньте ананаси з банки й обсушіть паперовим рушником або дайте стекти на ситі. Розкачайте тісто і порозрізайте його на смужки шириною 2–3 см. Викладіть 3–4 смужки сніжинкою, на середину помістіть ананасове кільце, кінці тіста загорніть до центру. Випікайте слойки в духовці за температури 180°С протягом 15–20 хвилин. Готові солодощі посипте цукровою пудрою.

Чизкейк

Інгредієнти: 400 г бездріжджового листкового тіста, 250 г вершкового сиру, 150 г цукру (додатково 2–3 ст. л. для посипки), 80 г вершкового масла, 1 ч. л. ванільного цукру, кориця – за смаком.

Приготування. Розкачайте тісто на два великі пласти за розміром форми. Один із них викладіть у форму для випічки. Збийте до однорідності вершковий сир, масло, цукор і ванільний цукор, викладіть начинку на пласт тіста. Накрийте другим пластом і защипайте краї. За бажанням із залишків тіста можна сформувати коси або решітку і прикрасити ними чизкейк. Посипте пиріг цукром. Якщо любите корицю, то притрусіть і нею. Випікайте пів години в розігрітій до 180°С духовці до золотисто-коричневої скоринки. Охолодіть за кімнатної температури, а потім поставте на 2–3 години в холодильник. Подавайте до столу, нарізавши порційними шматками.

М’ясний фарш посолити, поперчити, додати подрібнену на м'ясорубці цибулину, добре вимішати.

Чебуреки

Інгредієнти: 1 кг листкового бездріжджового тіста, 500 г свинячого або яловичого фаршу, 50 г вершкового масла, 2 цибулини, 5 зубчиків часнику, сіль, перець, спеції – за смаком, олія для смаження.

Приготування. Подрібніть цибулю за допомогою блендера або тертки, змішайте її з фаршем. Посоліть, поперчіть, додайте розтертий у ступці часник і добре вимішайте. Розріжте тісто на невеликі квадратики (або виріжте під блюдце кружечки), розкачайте кожен із них, викладіть на одну половину кола кілька ложок фаршу, розрівняйте, положіть невеличкий шматочок вершкового масла. Накрийте фарш другою половиною палянички й щільно защипніть краї. Обсмажте на пательні в розігрітій олії до рум’яної скоринки з обох боків. Готові чебуреки викладіть на паперовий рушник, щоб позбутися надлишку жиру.

Рогалики до борщу

Інгредієнти: 220 г листкового тіста, 100 г моцарели (або іншого м’якого сиру), 2 ст. л. вершкового масла, 1 ч. л. посіченої петрушки, 1 зубчик часнику.

Приготування. Розкачайте тісто, порозрізайте його на трикутники. Покладіть на кожен по шматочку сиру і загорніть рогаликом. Змастіть сумішшю розтопленого вершкового масла з подрібненим часником та петрушкою. Випікайте в розігрітій до 190°С духовці на застеленій пергаментом бляшці протягом 10 хвилин.

М’ясний пиріг

Інгредієнти: 500г листкового тіста, 600 г свинячого фаршу, 1 цибулина, 1 яйце, 1 ст. л. насіння кунжуту, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Листкове тісто нарізати на смужки завширшки 6–7 сантиметрів. М’ясний фарш посолити, поперчити, додати подрібнену на м'ясорубці цибулину, добре вимішати. Викладати фарш на смужки тіста і тісно защипувати їх. Форму для випічки застелити пергаментним папером і змастити олією. Щільно викладати в неї рулетики швом донизу, формуючи равлика. Пиріг змастити збитим яйцем (або лише жовтком) і посипати насінням кунжуту. Випікати протягом 40 хвилин, попередньо прогрівши духовку до 180 градусів.


Місимо власноруч

Дріжджове

Інгредієнти: 5 яєць, 0,5 л молока, 2 ст. л. цукру, 100 г дріжджів, 200 г масла, борошно.

Приготування. Дріжджі розчинити в 100 мл молока. Яйця збити з цукром. 3 склянки борошна просіяти в миску, влити молоко, збиті яйця, дріжджі, перемішати, додати ще муки, замісити м’яке еластичне тісто і залишити на 15–20 хвилин. Потому розкачати його в пласт, змастити третиною масла, згорнути конвертом і покласти в холодильник на 30 хвилин. Таку процедуру повторити ще двічі, а потому можна розрізати тісто на смужки чи трикутники, класти начинку і пекти.

Бездріжджове

Інгредієнти: 1 скл. води, 1 ст. л. оцту, дрібка солі, 2–1,5 скл. борошна, 1 пачка маргарину.

Приготування. Основна умова, щоб це тісто вдалося, – якісне борошно вищого гатунку. У воді розчинити оцет і сіль. Муку просіяти, влити воду і замісити пружне еластичне тісто. Пачку маргарину розділити на 3 частини. Робочу поверхню рясно посипати борошном, тісто тонко розкачати, рівномірно змастити третиною маргарину, згорнути в рулет і покласти на 30–40 хвилин у морозилку. Потому дістати, знову розкачати, змастити маргарином, згорнути і помістити в морозильну камеру. Через 30–40 хвилин повторити ще раз. Після останнього заморожування підмерзле тісто розкачати, вирізати печиво будь-якої форми (можна робити і з начинкою) і викладати на деко, застелене пергаментом. Слойки змастити збитим яйцем і посипати цукром (як варіант – готове печиво обкачати в цукровій пудрі) і випікати в духовці до золотистого кольору.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel