Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Життя українському бійцю врятував... «Новий Заповіт» (Фото)

Ось що залишилося від книги.

Фотоколаж із сайту kalush.informator.ua.

Життя українському бійцю врятував... «Новий Заповіт» (Фото)

Книга, подарована священником ще у школі, захистила від смерті 35-річного воїна 102-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ під час вибуху, що стався за 10 метрів від нього

Як розповіли в бригаді, захисник України на ім’я Степан перебував у Запорізькій області, і 2 квітня після поранення його привезли до стабілізаційного пункту, який розташований на межі Донецької та Запорізької областей. Коли бійця доставили, він був при тямі. Проте поранення виглядали дуже моторошно і медики готувалися до гіршого. Але коли лікарі відкрили перев’язку і зробили УЗД, були шоковані. Уламка у животі не було. Виявилося, що він прошив «Новий заповіт», який знаходився у поясній сумці бійця. Військовий отримав лише рвані рани, а внутрішні органи черевної порожнини не зачепило.

Уламок прошив «Новий заповіт», який знаходився у поясній сумці бійця. Військовий отримав лише рвані рани, а внутрішні органи черевної порожнини не зачепило.

«Новий заповіт», який врятував його життя, чоловік носив із собою 17 років. Коли Степан вчився у 10-му класі, до школи прийшов греко-католицький священник і подарував цю книгу.

 Тепер книга займе почесне місце в Музеї національної історії.
Тепер книга займе почесне місце в Музеї національної історії.

 Наразі боєць знаходиться у шпиталі в Києві, почувається добре.

Дізнавшись про цю історію, працівники Музею національної історії звернулися до Степана забрати розсічену навпіл книжку до музею. Воїн підтримав таку ідею.

«Можливо, скептики скажуть, що це банальний збіг обставин, що будь-яка інша книга могла б урятувати життя. Але факт залишається фактом – врятувала «Біблія» і віра в Бога, яка спонукала Степана носити книгу постійно біля себе», – пишуть на сторінці 102-ї бригади територіальної оборони ЗСУ Івано-Франківщини.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel