Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
У США арештували підозрюваного у зливі секретних документів Пентагону

Підозрюваний, який поставив увесь світ на вуха, здався без опору.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

У США арештували підозрюваного у зливі секретних документів Пентагону

Таємні файли стосувались війни росії проти України, і їхній витік став скандалом світового масштабу

Генеральний прокурор США Меррік Гарленд підтвердив, що за підозрою в причетності до цього злочину «взяли» 21-річного співробітника 102-го розвідувального підрозділу військово-повітряних сил Національної гвардії США в Массачусетсі Джека Тейшейру (на фото).

В арешті брали участь кілька правоохоронців, які під’їхали до будинку на бронемашині. Підозрюваний здався без опору, піднявши руки над головою.

Цікаво, що ще напередодні арешту особу ймовірного зловмисника встановили журналісти газети «Нью-Йорк таймс». Як пише це видання, Джек Тейшейра під ніком OG керував у Discord закритою онлайн-групою, що складалася з 20–30 осіб, члени якої – переважно молоді люди та підлітки, які об’єдналися на ґрунті спільної любові до зброї, расистських онлайн-мемів та відеоігор. Друзі описали Джека як старшу, ніж більшість підлітків – членів групи, людину, безперечного лідера. Ймовірно, він публікував конфіденційні документи національної безпеки США в цій же онлайн-групі знайомих.

Напередодні арешту особу ймовірного зловмисника встановили журналісти газети «Нью-Йорк таймс».

Нагадаємо, нещодавно в соцмережах з’явилися секретні звіти, підготовлені, судячи за формою, для Об’єднаного комітету начальників штабів США. Більшість із них (є щонайменше один виняток про бойові втрати) не містять очевидних ознак підробки, а джерела в Пентагоні неофіційно визнають, що документи, найімовірніше, справжні. У них, зокрема, йдеться про втрати обох сторін у війні, про їхні слабкі сторони і, що важливо, про співвідношення сил у можливому весняному наступі України, про який так багато й давно говорять.

Сам Тейшейра називав війну росії проти України «гнітючою битвою»... «ведмедя проти свині», разом із тим запевняючи, що нібито не підтримує жодної зі сторін.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel