Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Київ відклав контрнаступ  з трьох причин

Все буде Україна!

Фото: Генштаб ЗСУ.

Київ відклав контрнаступ з трьох причин

Загалом у США скептично налаштовані щодо здатності України провести успішну офензиву

Про це пише відома американська газета The Washington Post. За даними видання, операцію вирішили перенести через погоду, повільне постачання обладнання і нещодавно «злиті» документи Пентагону про стан українських військ. Як наголошується в матеріалі, ставка надто висока: Україна має намір повернути собі території, тому йти на ризик ЗСУ не стали, не маючи у своєму розпорядженні всіх складових. «Очікуваний весняний наступ був представлений як вирішальна можливість для України повернути собі територію. Але операцію було відкладено через погоду, повільне постачання обладнання та брак боєприпасів», – йдеться у статті.

За даними видання, операцію вирішили перенести через погоду, повільне постачання обладнання і нещодавно «злиті» документи Пентагону про стан українських військ.

За інформацією The Washington Post, командир одного з підрозділів ЗСУ, дислокованих у районі Бахмута, зазначив, що українці спостерігали «нещодавно мобілізованих» російських військових, які, за його словами, «дуже добре зміцнюють свої позиції». Командир із позивним Метіс заявив, що попри успіх деяких вилазок, його підрозділ не готовий до повномасштабного наступу.

Як писала раніше The Washington Post, згідно з лютневими оцінками американської розвідки, які містяться в «злитих» у мережу нібито секретних документах, США швидше скептично налаштовані щодо перспектив успіху майбутнього контрнаступу України. Вашингтон очікує, що операція призведе до «скромних територіальних здобутків» та «значно менших» результатів, ніж початкові цілі українських військових, спрямовані на повернення окупованих росією територій.

Василь КІТ.

Читайте також: «Демілітаризували» ще майже 700 окупантів: свіжі втрати ворога на 22 квітня.

Реклама Google

Telegram Channel