Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
До бабусі на паску (Колонка мами)

Христос Воскрес!

Фото vikna.tv.

До бабусі на паску (Колонка мами)

– Мам, а можна я вдома побуду? – Ми дружно їдемо до бабусі. – Мам, мені буде нудно...

Ми планували свої вихідні. Донька намагалася пояснити, чому їй важливий час сам на сам. І, звичайно, я згадувала своє дитинство, коли навіть на думку не спадало «відірватися» від родини. «Мам, ти ж знаєш, я не люблю їсти паску», – донька продовжувала тиснути. А я з усмішкою зауважувала, що візит до бабусі  – це найменше про «поїсти». Хоча, що там казати, наш культ святкового столу дуже круто збиває з пантелику. Маю з чим порівняти. Торік довелося посидіти за великоднім столом у німецькій родині. Найбільше відкриття стосувалося того, що він «не ламався». Традиційні картопляні кнедлі з підливою, два види печеного м’яса, легкі салати з моркви й буряка з олією й морозиво та тортики з кавою на десерт. (Булочки у вигляді пташок як святкову випічку на стіл і не клали – дали із собою.) Цікаво, що для моїх дітей спеціально зготували картоплю фрі: раніше ми з німецькими друзями обмінювалися інформацією, що найбільше люблять наші діти, тож вони це врахували. 

Думається, що наші діти незримо збагачуються, стаючи спів­учасниками не лише ласування ковбаскою-паскою, а й беручи участь у спілкуванні, сумних згадках, жартах – у підхопленні родинної історії.

Читайте також: Коли син «стає» татом. Колонка мами.

Я – за те, щоб умовляти й усіляко спонукати дітей іти на святкові гостини разом із батьками незалежно від того, наскільки їм це цікаво й важливо. Упевнена: багато що вони недооцінюють через вікові особливості, відтак і не зможуть поглянути на минуле по-іншому, коли матимуть світогляд дорослого. З власного досвіду знаю, що висновки про своє життя і його премудрості можна робити не тільки із сьогоднішнього, а й щодо минулого: коли тобі не чотирнадцять, а хоча би тридцять, воно світиться більш багатогранно. Думається, що наші діти незримо збагачуються, стаючи спів­учасниками не лише ласування ковбаскою-паскою, а й беручи участь у спілкуванні, сумних згадках, жартах – у підхопленні родинної історії.

Якщо маєте свої історії про і для дітей – запрошую до спілкування. Наші адреси: [email protected] або ж [email protected], а поштова: 43016, м. Луцьк, вул. Ковельська, 2, «Цікава газета на вихідні».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel