Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку

Вручення повістки й відправка на фронт – не одне й те ж.

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Уряд дозволив вручати повістки незалежно від місця військового обліку

Раніше такої норми в законодавстві не було, тож під час вручення повістки на вулиці військовозобов’язаний теоретично міг від неї відмовитись, якщо не зареєстрований за місцем видачі повістки

Тепер усе змінилось. Кабінет Міністрів на засіданні 7 квітня розширив функції територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (колишніх військкоматів) та дозволив вручати повістки військовозобов’язаним незалежно від місця обліку. Таким чином, факт вручення повістки, наприклад, внутрішньо переміщеним особам, а також чоловікам, які транзитом перетинають адміністративні кордони – тобто переїздять з області в область, – буде офіційно законним.

Варто зауважити, що уряд лише надав право військкоматам робити «оповіщення», тобто вручати повістки. А вручення повістки й відправка на фронт – не одне й те ж.

За неявку до військкомату за повісткою про уточнення облікових даних настає адміністративна відповідальність, яка карається штрафом від 3400 до 5100 гривень.

Нагадаємо, що за неявку до військкомату за повісткою про уточнення облікових даних настає адміністративна відповідальність, яка карається штрафом від 3400 до 5100 гривень. Розмір штрафу встановлює начальник військкомату.

У разі, якщо чоловік пройшов медичну комісію та отримав повістку на явку з речами, але не з’явився у призначений час та дату, тут уже настає кримінальна відповідальність. При цьому факт ухилення від мобілізації доводиться виключно в судовому засіданні.

Читайте також на volyn.com.ua: «А волинські козаки поблизу передової облаштували... грядки із цибулею!».

Реклама Google

Telegram Channel