Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
«Вбив би я свого батька? Напевно, ні»

«Батько писав, щоб я склав зброю і не воював за бандерівців».

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

«Вбив би я свого батька? Напевно, ні»

На війні загинув 28-річний український командир роти вогневої підтримки 49-ї ОМБр Артур Асадов на псевдо Святий, батько якого служить в армії рф

У ЗМІ раніше публікували інтерв’ю із загиблим. У ньому він розповідав про стосунки зі своїм батьком, який незважаючи на те, що кар’єру військового розпочав в Україні, нині живе в Донецьку і служить в одному зі штабів російської армії.

«Головне, щоб світло у вашому серці не погасло. Все інше можна полагодити», – зазначав  в одному зі своїх дописів у мережі Артур Асадов.
«Головне, щоб світло у вашому серці не погасло. Все інше можна полагодити», – зазначав в одному зі своїх дописів у мережі Артур Асадов.

 «Він мені написав: «Не бери до рук зброї, Київ одразу візьмуть». У березні написав, що Україна довго не протягне, Зеленський поїхав до Європи, і нам хана. Я в цей момент був у лісі і записав йому відео:

«Ходжу-ходжу – не можу знайти росіян. Де вони зникли? Можеш підказати, бо незрозуміло?». Він промовчав.

Я йому завжди відповідаю: «Щось я не бачу [ваших] результатів» або «Бать, у тебе, по ходу, стареча деменція починається». Він пише: мовляв, зараз усе зміниться. Але я бачу, що в нього надія на перемогу рф згасає.

Померти на війні – це не героїчний вчинок… Це чин, до якого повинен бути готовий кожен воїн.

Він вважає, що у Бучі та Ірпені – це фейк. Я йому пишу: «Блін, я там був, я бачив це все». Те саме, коли ми зайшли в Ізюм. Він каже: «Ти в будь-якому випадку мій син». Якось навіть написав: «О, у тебе гарна форма». Якщо він питає, як справи, я йому: «Все добре, працюю» або «Працюю, полонених взяли».
Вбив би я свого батька? Напевно, ні. Років до 15 батько був поряд зі мною. Він мене багато чого навчив, зокрема військовій справі. Я б не міг його вбити, навіть якби хотів, він не бере участі у бойових діях, сидить десь у штабі. А ось під суд я його відправив би, це так», – розповідав тоді Артур Асадов в інтерв’ю.

5 квітня 2023 року військовий опублікував в Instagram такий пост: «Якщо я раптом помру на війні (не збираюся, але раптом!)… Отже, хочу вас усіх попросити не робити петицію про присвоєння мені звання Героя України. Я не хочу нікого ображати, розумію, що це дуже тонка тема. Всі, хто на полі бою, – всі Герої!

Але ви повинні зрозуміти, що відзнака «Герой України» – це найвища державна нагорода, і вона повинна видаватися за визначні та героїчні вчинки. Померти на війні – це не героїчний вчинок… Це чин, до якого повинен бути готовий кожен воїн.

На жаль, в Україні система нагородження робиться трішки через ж…пу, навіть не трішки. Безліч незрозумілих людей отримують державні нагороди. Одну і ту ж нагороду дають псу і бійцю, який був у Маріуполі. Я, звісно, люблю собак, і особливо Патрона, як і всі ви. Але...

Не знецінюйте, будь ласка, нагороду! Дякую за увагу, прошу вибачення, якщо когось образив».

...За кілька днів Артур Асадов загинув на війні в Україні...

Читайте також: «Просять гідно зустріти: на Волині попрощаються із полеглим воїном».

Реклама Google

Telegram Channel