Курси НБУ $ 39.62 € 42.75
Чи відповідальні діти за батьків? Поговоримо про Анну і Марію

Дует «Анна-Марія» уже не «ватники»?

Фото із фейсбук-сторінки Олесі БАГЛЮКОВОЇ.

Чи відповідальні діти за батьків? Поговоримо про Анну і Марію

На жаль, у мене хороша пам’ять...

Знаєте, хто на фото? Дует «Анна-Марія». Ага, ті самі, що оскандалились на Нацвідборі на «Євробачення-2019». Тоді фіналістки Анна і Марія Опанасюк не змогли чітко відповісти на питання про те, чий Крим. Співачки також відмовилися говорити, чи відбулася окупація півострова росією. Вони також не дали відповіді, чи потрібна кримськотатарська автономія.

І от пройшов час. І от вони вже їздять по військових частинах, дають концерти, фоткаються з нашими захисниками, навіть не заблюривши обличчя. І от уже їм несамовито дякують, що «співачки піднімають бойовий дух».

Про концерти перед військовими написала Олеся Баглюкова. Захоплено і ніжно. Я не сумніваюсь, що щиро.

На жаль, у мене хороша  пам’ять. Так, я пам’ятаю і ту «дічь», яку несли співачки в ефірі у Скрипіна: «Україна втратила півострів, ми не вважаємо його окупованим рф. В Україні немає війни з росією, це називається АТО. І взагалі, для чого ви це запитуєте? Слухайте, ми не є членами секретаріату Президента, щоб відповідати на таке. Ми не обговорюємо політики, ми – музиканти. Питання про війну ставте політикам, а не нам».

Пам’ятаю, що сказав Ахтем Чийхоз: «Лариса Опанасюк не просто заступник Аксьонова – вона є дуже активним членом команди і на її совісті всі смерті, арешти і жахи, які відбувалися на півострові. Опанасюк з особливою ненавистю до України працює над новими репресіями проти кримських татар і проукраїнського населення в Криму. При цьому її діти, Ганна і Марія, які живуть в Україні, користуються всіма благами».

Пам’ятаю точку зору українського продюсера Олександра Ягольника: «Нацвідбір нагадує операцію російських спецслужб, усе вибудували так, що хто б не поїхав від України на «Євробачення», артиста так чи інакше будуть пов’язувати із росією».

Ну ок, скажете ви, час же пройшов. Усе могло змінитися. Звісно, могло.

Але є дещо, що залишається незмінним.

Наприклад, мати співачок Лариса Опанасюк зараз обіймає посаду віцепрем’єра в підконтрольному рф уряді Сергія Аксьонова. Вона має від окупантів нагороду «За повернення Криму»

Батько дівчат Олександр Опанасюк – відомий у Криму суддя. Він багато років очолював Центральний районний суд Сімферополя, а 2012-го був довічно призначений суддею Апеляційного суду Криму. У 2014-му він перейшов на службу росії і був призначений суддею верховного суду Криму. Зараз на пенсії.

Як свідчать журналістські розслідування, батьки сестер змогли накопичити великі статки в Криму за часів окупації.

Співачки заявили, що не збираються засуджувати позицію батьків.

Коротше, нехай співають. Але не возіть їх у військові частини. Бо це просто бл*дство.

Ну от, скажете ви, а з яких це пір діти відповідають за батьків? Правильно, не відповідають. Тому давайте про дітей.

Анна і Марія Опанасюк у 2014 році підтримали організовану проросійськими силами ходу «Безсмертний полк» і в інтерв’ю відмовилися називати росію агресором.

На початку червня 2014-го дует разом із російським пропагандистом Іваном Охлобистіним (входить до переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України) став обличчям бренду російської фірми одягу «Baon» під гаслом «російський бренд і дует з України. Доведемо усім, що ми робимо кроки назустріч одне одному».

Про Нацвідбір і риторику сестер ви в курсі. Це 2019 рік.

І тут – бац! – повномасштабне вторгнення. І все змінюється. Раптом раша стала агресором. Неочікувано, звісно. Може бути, звісно. Он Олеся, авторка посту про виступ перед військовими, пише, що їх СБУ перевіряла. Я прямо видихнула. Не Наумов із Кулінічем, сподіваюсь, проводили перевірку?

Коротше, нехай співають. Але не возіть їх у військові частини. Бо це просто бл*дство.

Зоя КАЗАНЖИ, журналістка, міжнародний медіа-тренер, громадський діяч, письменниця

Читайте також: Відомий український олігарх розлучився після 16 років шлюбу.

Реклама Google
 

Telegram Channel