Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Близнюки з’явилися на світ... 30-річними

Ріджвеї знали: матимуть стільки діток, скільки Бог дасть.

Фото із сайту joe.co.uk.

Близнюки з’явилися на світ... 30-річними

У штаті Теннессі (США) з ембріонів, які пролежали у глибокій заморозці кілька десятиліть, народилися двоє діток. Це найдовший в історії термін, протягом якого зародки чекали шансу на життя

«Старші діти, хоч і найменші»

31 жовтня 2022-го подружжя Ріджвей стало батьками незвичайних близнят, яких назвали Лідія-Енн і Тімоті-Рональд. 

За даними Національного центру донорських ембріонів, малюки встановили новий рекорд, бо народилися з ембріонів, які пролежали в глибокій заморозці 30 років. Попередній належить Моллі Гібсон, яка з’явилася у 2020-му із 27-літнього зародка.

Малюки встановили новий рекорд, бо народилися з ембріонів, які пролежали в глибокій заморозці 30 років

У Рейчел та Філіпа Ріджвеїв з Орегону – шестеро дітей. Крім новонароджених малят, пара виховує ще чотирьох нащадків віком 8, 6, 3 і майже 2 роки, які були зачаті і з’явилися на світ природним шляхом.

Неймовірно: цим крихіткам  могло б бути уже 31 рік!
Неймовірно: цим крихіткам могло б бути уже 31 рік!

 «У цьому є щось неймовірне. Мені було лише 5, коли Бог дав життя Лідії та Тімоті, і відтоді Він зберігає його, – сказав щасливий батько. – Так що в певному сенсі вони — наші старші діти, хоч і найменші». 

«Ми ніколи не визначали певну кількість дітей... Завжди думали, що матимемо стільки, скільки Бог хоче нам дати, і коли почули про усиновлення ембріонів, подумали – це те, що ми хочемо зробити», – додав Філіп.

Три десятиліття в мерзлоті

Створені були ембріони для подружньої пари за допомогою екстракорпорального запліднення. Чоловікові було близько 50 років, тому лікарі використали сперму 34-літнього донора.

Ембріони заморозили 22 квітня 1992-го та зберігали в лабораторії фертильності на західному узбережжі США. А у 2007 році пара, для якої створювали зародки, пожертвувала їх Національному центру донорства ембріонів у

Ноксвіллі з надією, що інша сім’я зможе їх «всиновити».

Майже три десятиліття ембріони чекали свого часу. Зрештою, їх «підсадили» в утробу матері Рейчел Ріджвей, яка згодом і народила чудових малят.

Як пояснюють у Національному центрі донорських ембріонів, час зберігання заморожених зародків не обмежений. Можливо, колись на світ з’являться діти, зачаті 100 літ тому. Проте буде це точно не скоро, оскільки ця технологія з’явилася відносно недавно: перша дитина із замороженого ембріона народилася 1984 року в Австралії.

Читайте також: 

Реклама Google

Джерело: «Українська правда», ВВС.
Telegram Channel