Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Більше ніж просто зелень: рецепти страви із зеленою цибулею

Дивна річ: зелень цибулі має багатший склад, ніж сама цибулина.

Фото із сайту klopotenko.сom.

Більше ніж просто зелень: рецепти страви із зеленою цибулею

Ви коли-небудь задумувались про те, що саме зелена цибуля дарує стравам той яскравий смаковий акцент, який робить їх насиченими та злегка пряними?

Різні кухні світу використовують для досягнення цієї пікантності різні інгредієнти: гострий перець, імбир, спеції. У нас популярні часник, ріпчаста і зелена цибуля. Вона надає салатам більш насиченого смаку, а організм збагачує вітамінами. А ще зеленій цибулі притаманні лікувальні властивості: вона здатна захистити від деяких захворювань, у ній багато антиоксидантів, котрі знижують запальні процеси в організмі, мінімізують окислювальний стрес, що викликає рак. Зелена цибуля багата кверцетином, який є різновидом флавоноїдів, що знижують артеріальний тиск. Також вона понижує рівень холестерину в організмі. Ну а ще ця городня рослина має чудовий смак, що робить її крутим інгредієнтом. Сезон зеленої цибулі саме у розпалі, тож пропонуємо і вам кілька ідей приготування страв із нею

Салат із яйцем, картоплею та зеленою цибулею

Виходить і поживно, і свіженько – ідеальний обід чи легка літня вечеря

Інгредієнти: 2 яйця, пучок зеленої цибулі, кілька гілочок кропу, 3 невеликі молоді картоплини, 2 ст. л. соняшникової олії, сіль та перець до смаку.

Приготування. Заздалегідь відваріть упродовж 25 хвилин після закипання картоплю, охолодіть, почистіть від шкірки. Яйця зваріть накруто, приблизно 10 хвилин після закипання. Дайте повністю охолонути. Очистивши, розріжте кожне яйце на 4 частини, а картоплю – на 6–8 шматочків. Дрібно посічіть пучок зеленої цибулі та кілька гілочок кропу. Змішайте в салатнику всі нарізані інгредієнти, додайте олію, посоліть до смаку, перемішайте.

Омлет «Оригінальний»

Щоб поповнити запаси вітамінів, приготуйте цибульний омлет. Пропарена зелена цибуля не має різкого смаку

Інгредієнти: великий пучок зеленої цибулі, 3–5 яєць, сіль до смаку, сметана чи молоко – за бажанням.

Приготування. Почищену зелену цибулю помийте і дрібно поріжте (якщо хочете отримати більш ніжний смак – не використовуйте білої частини). Збийте яйця, додайте дрібку солі, за бажанням – ложку сметани чи молока. Додайте цибулю. Змастіть олією розігріту сковороду і вилийте отриману суміш. Накрийте кришкою. Смажте з кожного боку по 2 хвилини до рум’яності.

Пиріжки з яйцем та зеленою цибулею

Зелена цибуля і яйце – ідеальна начинка. Наче й нічого особливого, але ж як смачно!

Інгредієнти: для начинки – 4 варені яйця, 400 г зеленої цибулі, сіль; для тіста – 300 мл кефіру, 450 г борошна, 3 ст. л. олії, 
1 ч. л. соди, 1 ч. л. солі.

Приготування. У борошно додати сіль і соду. Поступово вливаючи кефір, перемішувати. Влити олію, замісити тісто. Залишити його на 30 хвилин, щоб настоялося. Зелену цибулю дрібно посікти, яйця порізати кубиками, посолити і перемішати начинку. Тісто скачати у валик, розрізати на шматочки, присипати їх борошном. Кожен шматочок розпластати у паляничку, покласти всередину 2–3 ч. л. начинки, защипнути краї. Обсмажити пиріжки в олії на сковорідці по 3 хвилини з кожного боку. Видалити надлишок жиру паперовим рушником.

Домашній майонез із зеленою цибулею

Цей продукт має багато переваг. Він натуральний і з незвичайним смаком. Ним можна заправляти будь-які салати. Готують такий майонез не про запас, а в кількості, необхідній на цей момент, адже зберігати його довго не варто

Інгредієнти: 70 г зеленої цибулі, 60−80 мл олії, 1 яєчний жовток, сік половини лайма або 1 ч. л. винного оцту, 1 ч. л. гірчиці, сіль і цукор – до смаку.

Приготування. Зелену цибулю порізати, влити олію і збити у блендері. Додати решту інгредієнтів, ще раз ретельно збити і заправити цим майонезом салат.

Курячі котлети із зеленою цибулею

Вони однозначно сподобаються всім любителям м'ясних страв. Аромат і смак, яких цибуля надає котлетам, здивує навіть гурманів. Подавати їх до столу можна з різними гарнірами: овочами, макаронами, кашами, картоплею

Інгредієнти: 300 г курячого філе, 1 яйце, 4–5 стебел зеленої цибулі, 1 ст. л. олії, 1 ч. л. сушеного часнику, сіль та перець – до смаку.

Приготування. Промийте м’ясо під проточною прохолодною водою, просушіть і наріжте шматочками. Подрібніть філе в чаші блендера або пропустіть через м'ясорубку. Додайте в підготовлений фарш яйце, трохи солі, мелений перець, сухий або свіжий часник. Зелену цибулю сполосніть, просушіть, дрібно посічіть і додайте до фаршу. Ретельно вимішайте. Сформуйте невеликі котлети. У сковороді прогрійте олію, викладіть котлети і смажте з обох боків по 4–5 хвилин.

Читайте також: 

Реклама Google
 

Telegram Channel