Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Як найважчому чоловікові в світі вдалося схуднути на 330 кіло                                                        

Перед тим, як стати на ноги, Хуану довелося тижнями крутити педалі велосипеда сидячи.

Фото із сайту gettyimages.com.

Як найважчому чоловікові в світі вдалося схуднути на 330 кіло                                                        

Мексиканець Хуан Педро Франко (на фото), який важив понад 590 кг, за три роки зміг скинути аж понад три сотні кілограмів

У 2016 році Книга рекордів Гіннесса визнала його найважчою людиною на планеті. Проблеми з ожирінням у Хуана почалися ще в дитинстві. Коли йому було шість літ, він уже важив 63 кг! Травма в підлітковому віці лише погіршила ситуацію – і в 17 років він був 228 кг.

Відтоді лише набирав вагу. Хуан побив світовий рекорд, коли йому виповнилося 32. Через ожиріння він був прикутий до ліжка, а для того, щоб його перемістити, потрібна була допомога восьми людей. Чоловік постійно носив підгузки, бо не міг зайти до туалету.

Зрештою, після прохання про допомогу знайшовся фахівець з ожиріння, який погодився прооперувати Хуана. Тож уперше за 7 років його підняли з ліжка, щоб доправити у лікарню…

Під час перебування в медзакладі в Хуана діагностували діабет 2-го типу, дисфункцію щитоподібної залози, гіпертонію та рідину в легенях. Спочатку йому частково зменшили вагу за допомогою режиму, а потім зробили операцію з бандажування шлунка, яка й змінила остаточно його життя (на шлунок накладають бандаж, розділяючи його на дві частини, меншу і більшу, внаслідок чого відчуття насичення під час їди з’являється значно швидше. – Ред.). Після успішної операції та зміни дієти і запровадження режиму фізичних навантажень Хуан продовжував скидати кілограми – за 

Ми повинні припинити погано харчуватися, маємо зайнятися спортом та змінити своє життя на краще.

3 роки він втратив неймовірні 330 кг і важив 260 кілограмів. Уперше за майже десять літ він зміг підвестися і ходити!

«Просто можливість піднімати руки і вставати щодня (вставати по склянку води або ходити до туалету) змушує почуватися чудово. Це фантастика – більше рухатися і бути більш самостійним», – ледь не кричав від радості Хуан, розповідаючи у 2019 році про чудові результати лікування.

Проте 2020-го в особистому житті чоловіка стався удар, коли він втратив батька через серцевий напад, а через три місяці померла його мама, заразившись Covid-19. Хуан також захворів на коронавірус, але зумів викарабкатись. Він упевнений, що якби не схуд, то ковід вбив би і його.

«Якби не схуд, то ковід вбив би мене».
«Якби не схуд, то ковід вбив би мене».

 Перед пандемією Хуан збирався зробити ще одну операцію з видалення зайвої шкіри, яка важить понад 63 кілограми. Проте втрата батьків, закриття його малого бізнесу та затримки із лікуванням через карантин призвели до того, що операцію довелось відкласти.

Проте 39-річний Хуан упевнений, що і цей останній крок він обов’язково зробить – як пообіцяв мамі перед смертю. Але і зараз чоловік продовжує не просто вести здоровий спосіб життя, а й усіляко агітує інших людей. «Ми повинні припинити погано харчуватися, маємо зайнятися спортом та змінити своє життя на краще», – каже він.

Лія ЛІС.

Реклама Google

Telegram Channel