Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Приготуйте на зиму смакоту із цибулевих стрілок (Рецепт)

Фото: zhyttia.com.ua.

Приготуйте на зиму смакоту із цибулевих стрілок (Рецепт)

Хороша господиня не дозволить пропасти жодній стрілочці цибулі і жодному стеблу часнику-самосійки! Тим паче, що взимку до гарячих страв згодиться така смачна заправка. Тож якщо й у вас на грядках «постріляла» цибулька, поспішіть напхати цієї зелені у слоїчки!

Для приправи зі стрілок і моркви по-корейськи (підійде й торішня) необхідно: 800 г цибулевих стрілок, 400 г моркви по-корейськи, 2 ст. л. сухого кропу, 3 ч. л. солі (морська або екстра), 1 ч. л. меленого лаврового листя, 3–4 ст. л. олії, інші спеції до смаку.

Стрілки помийте, поріжте, спасеруйте в олії під кришкою. Ретельно перемішайте з іншими складниками. Спробуйте на сіль: має бути трохи пересолене, за потреби досоліть. Оцет додавати не варто – він є у моркві по-корейськи. Якщо не любите кислого – всипте 1 ч. л. цукру. Розкладіть у чисті банки під кришку-твіст, добре утрамбовуючи – до виділення соку. Слоїки стерилізуйте 40 хвилин у каструлі, заливши водою понад кришки (тому стежте, аби були щільно закручені). Після стерилізації охолодіть банки, укутавши ковдрою. Вихід – 4 банки 0.25 л. Зберігати у коморі чи в підвалі.

Джерело: фейсбук-сторінка Марії-Стефанії КОТ.

Читайте також: 

Реклама Google

Telegram Channel