Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Ой за лісом, за пралісом кольорова дуга висить... (Розумна вікторина)

Слабо розгадати наше завдання?

Фото із сайту volyn.com.ua.

Ой за лісом, за пралісом кольорова дуга висить... (Розумна вікторина)

А ви знаєте, що це – угода на всі покоління й віки?

Але насамперед нагадаю запитання, яке стало непідйомним каменем для переважної більшості учасників. Хоча, прочитавши відповідь на це завдання, ви точно усміхнетеся. Тож передайте свою усмішку-веселку іншим.

«Гранатобуз із секретом» – 18 (2023)

Сьогодні ми заховали символ найзнаменитішої угоди в історії. Асоціативний ряд із цим «договором»: Ісаак Ньютон, Андрій Шевченко, прощення гріхів, хоч останнім часом – і гріх, дорога, міст, антистихія, щастя, «клоун», назва особливого закладу в анекдотах, четверте просте число, елемент кінської збруї, а в одному із найзнаменитіших українських ліричних творів – із безкоштовним кредитом...

Що зображено на фото, яке ми заховали?

 «...Отже, я укладаю з вами угоду: потоп більше ніколи не знищить усього живого і більше ніколи потоп не зруйнує землі». Потім Бог додав: «Ось знак моєї угоди з вами та з кожним живим створінням, що з вами. Це угода для всіх майбутніх поколінь. Я даю свою веселку в хмарі, і вона буде знаком угоди між мною і землею. Коли я посилатиму на землю хмари, обов’язково з’являтиметься веселка. І я неодмінно буду згадувати угоду, яку уклав з вами та всіляким живим створінням, і потоп більше ніколи не знищить усього живого...» (Перша книга Мойсеєва: Буття, глава  IX, 13 – 15).

 

 Ось така вічна і красива угода була укладена між Творцем і Ноєм. А безкоштовний кредит уже яскраво описав Тарас Шевченко: «...як у Дніпра веселочка воду позичає»... Ну як запитаннячко?

«Веселка над Печерською лаврою».  Картина Леоніда Павленка.
«Веселка над Печерською лаврою». Картина Леоніда Павленка.

 Хто з учасників вікторини порадував нас правильною відповіддю – словом «Веселка», а також яке становище лідерів у вікторині «Гранатобуз із секретом» після 18 турів – читайте на сайті volyn.com.ua і фейсбук-сторінці Грицька Гарбуза (за цим QR-кодом ви можете зайти на неї з будь-якої частини світу), а нам час оголошувати нове завдання. Поїхали, мої розумники й розумнички! Цього разу ви точно справитеся!

«Гранатобуз із секретом» – 20 (2023)

А на це запитання мене наштовхнув другорядний персонаж одного з романів геніального німецького письменника Еріха Марії Ремарка. Так-от: робота цього пана з кіношним ім’ям полягала у відвідуванні оселі під час особливої події в житті. І цей предмет дуже його виручав – завдяки його «чарам» нашому пану більше вірили і укладали з ним угоду. Але якщо він перебував у приміщенні трохи довший час, то «чари» переставали діяти, бо чоловік не міг його дістати з кишені. Тому, щоб більше не палитися, наш персонаж навчився виконувати один трюк, який повністю замінив предмет. А його почали називати видатним артистом. До речі, дивлячись, як цьогоріч злетів у ціні цей  предмет, більшості з нас не до сміху...

Що знаходиться у гранатобузі?

Відповідь треба надіслати до 29 червня (включно) тільки у вигляді повідомлення на телеграм-номер Грицька Гарбуза: 093 381 32 45, обов’язково вказати після слова-відповіді у дужках ще й своє ім’я, прізвище і регіон, який представляєте (наприклад: «Байрактар» (Валерій Залужний, Житомирщина)).
А історії, як знаходили відповідь (що вразило, які були труднощі, хто допоміг розгадати), надсилайте на електронну адресу [email protected].

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Як український прапор від бійців з Волинської бригади потрапив до Ірландії»;

= «Після 11 місяців полону брат головного патрульного міста Рівне повернувся додому й одружився»;

= «Що заховали волинські журналісти? «Глянь, моя рибонько, – срібною хвилею стелиться полем туман...».

Реклама Google

Telegram Channel