Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
На Волині волонтер із Камінь-Каширського району торгував гуманітарними авто… для військових

Чоловіка визнали винним і призначили йому п’ять років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на два роки.

Фотоколаж із сайту liga.net.

На Волині волонтер із Камінь-Каширського району торгував гуманітарними авто… для військових

Три машини – Ford Ranger, SsangYong Kyron та Land Rover FreeLander – мешканець села Прилісне, що на Маневиччині, продав у березні 2023 року загалом за 14,6 тисячі доларів, йдеться у рішенні Дубенського міськрайонного суду Рівненської області 

Їх ввезли в Україну як гуманітарну допомогу,  повідомляє з посиланням на рішення суду «Суспільне.Рівне». Отримувачем був благодійний фонд «Добра справа». Чоловік зобов’язувався перед фондом безоплатно передати транспорт Збройним силам України та іншим військовим формуванням. Однак вирішив  реалізувати авто через закриту групу у Viber. Дії чоловіка правоохоронці кваліфікували за частиною 3 ст. 201-2 Кримінального кодексу України – продаж товарів гуманітарної допомоги з метою прибутку, вчинений у значному розмірі, під час воєнного стану.

Чоловік зобов’язувався перед фондом безоплатно передати транспорт Збройним силам України.

У квітні обвинувачений пішов на угоду з прокурором, визнав свою винуватість, розкаявся у скоєному. Він пояснив суду, що «виріс у сім’ї пастора, в якій 8 дітей, сам одружений і є багатодітним батьком, мав можливість домовлятися про доставку автомобілів із-за кордону». А ще уточнив, що про оборудку з продажем авто у благодійному фонді не знали. У суді адвокат обвинуваченого попросив передати авто на ЗСУ тим, кому вони мали піти від фонду «Добра справа». Прокурорка просила передати авто тим військовим частинам, які клопотали про це перед судом, оскільки це була гуманітарна допомога для армії, а заплачені гроші за авто – повернути кожному власнику.

У вироку йдеться, що вчинене чоловіком є тяжким злочином. Водночас суд не бачить обтяжуючих обставин, оскільки є «щире каяття та активне сприяння розслідуванню». Чоловіка визнали винним і призначили йому п’ять років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на два роки. Суд також зобов’язав попросити публічно пробачення у ЗСУ та БФ «Добра справа». Автомобілі вирішив передати тим військовим, які про це просили суд. 

Богдана КАТЕРИНЧУК.

Читайте також на volyn.com.ua:

= «Волинянка насіяла цілу плантацію опіумних рослин»;

= «Вихователь дитбудинку... продавав дітей на органи в Європу (Відео)»;

= «На Волині чоловік ґвалтував свою 10-річну доньку, його судили».

Реклама Google

Telegram Channel