Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Недопутч пригожина: деякі висновки

Військовий злочинець пригожин фактично нівелював усю російську пропаганду, яка виправдовувала війну, і озвучив величезні втрати рашистів.

Фотоколаж із сайту obozrevatel.com.

Недопутч пригожина: деякі висновки

Путч тривав лише добу, але завдав потужного удару по репутації путіна та російської державної машини

Вранці 24 червня українці уже почали уявляти, як вулицями москви течуть криваві ріки, однак під вечір цього ж дня стало зрозуміло, що заколот, який організувала так звана приватна військова компанія «вагнера» на чолі з євгенієм пригожиним, заглох на старті.

У ніч на 24 червня пригожин заявив, що російські війська нібито завдали ракетного удару по тиловому табору «вагнерівців», а тому його «армія» йде «маршем справедливості» на москву. Бойовикам фактично без опору вдалося взяти під контроль військові об’єкти у воронежі та ростові-на-дону. Мільйонний ростов-на-дону миттєво опинився під контролем заколотників.

У спеціальному зверненні диктатор і військовий злочинець володимир путін назвав такі дії «зрадою» і пообіцяв притягнути заколотників до відповідальності. Але ближче до вечора стало відомо про перемовини між олександром лукашенком та євгенієм пригожиним, за результатами яких ватажок бойовиків вирішив зупинити наступ і розвернув колони найманців, які були вже за 200 кілометрів від москви. пригожину нібито пообіцяли амністію і можливість виїхати в білорусь.

На росії можуть посадити на десятки років за якийсь мирний протест, а за спробу путчу нічого не буде. Ніякої законності, ніякої монополії держави на силу!

Незавершений заколот показав кілька важливих речей. По-перше, у своїх численних зверненнях військовий злочинець пригожин, який, до речі, має звання героя росії, фактично нівелював усю російську пропаганду, яка виправдовувала війну. Він заявив, що Україна не обстрілювала 8 років Донбас, про що постійно товкмачить російський телевізор, а були просто періодичні перестрілки на лінії фронту між українськими та російським військами.

Також озвучив величезні втрати росії – до тисячі загиблих і зниклих безвісти на добу. А напад на Україну пояснив бажанням міністра оборони шойгу завдяки швидкій війні отримати звання маршала і бажання російської верхівки роздерибанити ресурси України.

По-друге, заколот продемонстрував усьому світу слабкість росії, попри гори грошей, які вона заробляє на корисних копалинах. кремль любить казати, що Україна – це нібито «недодержава». А недодержавою виявилася сама росія. Там повний безлад, якісь приватні армії із незрозуміло за якими законами звільнених зеків роблять що хочуть, включаючи позасудові розправи над своїми ж. На росії можуть посадити на десятки років за якийсь мирний протест, а за спробу путчу нічого не буде. Ніякої законності, ніякої монополії держави на силу! І звідси третій висновок – така гнила зсередини система просто зобов’язана рано чи пізно почати поїдати сама себе. Сподіваємось, що наступного разу це буде таки настільки криваво, що їм стане не до України.

Ну, і вишенька на торті – під час руху «вагнерівських» колон на москву бойовики збивали усі повітряні цілі, які бачили. Як наслідок вони знищили один російський літак, два бойових вертольоти та чотири транспортні. Непоганий результат, хоч, звісно, могло бути і ще краще. Але, як кажуть, ще не вечір, – чекаємо на продовження!

Василь УЛІЦЬКИЙ.

Реклама Google

Telegram Channel