Курси НБУ $ 39.68 € 42.83
Поліція передумала закривати кримінальну справу щодо... зґвалтування корови

Громадськість за те, щоб нападник на тварину був покараний.

Фото: Pexels.

Поліція передумала закривати кримінальну справу щодо... зґвалтування корови

Спершу провадження у справі тварини, над якою знущалися на Хмельниччині, закрили, бо не побачили у діях кривдника кримінального правопорушення. Однак організація UAnimals та інші зоозахисники обурилися, і 12 липня справу поновили

У поліції кажуть, що після загоєння травм корова не є скалічена, тож «порушення не можна кваліфікувати як кримінальне, лише як адміністративне». «Чувак прив’язав корову до трактора, тягнув за роги, а коли впала, волік по землі, потім зґвалтував; у корови вибиті зуби, зчесані боки, і йому світить 3400–5100 грн штрафу?!» – обурились зоозахисники. Після суспільного резонансу поліціянти заявили, що кримінальне провадження знову відкрили, справу відправили на дорозслідування. «За результатами досліджень буде вирішуватися питання про оголошення підозри 22-річному чоловікові», – наголошують у поліції.

 «За результатами досліджень буде вирішуватися питання про оголошення підозри 22-річному чоловікові», – наголошують у поліції.

Тим часом власниця корови Людмила розповіла, що тварина була тільна і за півтора місяця мала розтелитися. Після знущань у корови «перегоріло» молоко, але теля вона не втратила. 

«Його затримали, був допит. Каже, що коли він у стані алкогольного сп'яніння, йому хочеться таке робити з тваринами, – розповідає Людмила про затриманого чоловіка. – Він себе стримати не може, робить це вже не вперше у своєму селі – не в тому, де ми проживаємо». Жінка вимагає справедливого покарання для злочинця.

«Як така людина може жити в суспільстві? Він же становить небезпеку для інших!».

Василь КІТ.

Читайте також: На Волині визначено 18 місць вакцинації від сказу

Реклама Google

Telegram Channel